Commissies

ORAS heeft verschillende commissies waarin studenten zich actief inzetten voor de vereniging ORAS. Gedurende het hele jaar organiseren de commissies activiteiten die open zijn voor geïnteresseerde Delftse studenten. ORAS heeft drie commissies: de Activiteitencommissie, de Aquisitiecommissie en de Campagne Organiserende Commissie. Klik de kopjes hier beneden voor meer informatie!

ORAS commissies bestaan uit enthousiaste studenten uit alle studiejaren van verschillende studie- en studentenverenigingen in Delft. Iedere commissie wordt begeleid door een ORAS bestuurslid en gemiddeld besteden de commissies vijf uur per week aan ORAS. Enthousiasme van commissieleden wordt zo veel mogelijk aangemoedigd: commissieleden zijn naast hun commissiewerk uitgenodigd om mee te doen met meer ORAS activiteiten en worden actief betrokken bij de vereniging.

Zou je graag deel uitmaken van een van de ORAS commissies? Ieder jaar organiseert ORAS een commissie-interesse lunch. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor de datum en locatie van de lunch! Ben je nu al geïnteresseerd in deelname aan een commissie? Stuur dan een mailtje met je motivatie en korte introductie van jezelf naar bestuur@oras.nl!

Campagne Organiserende Commissie (COCo)

Ieder jaar in mei staan er verkiezingen voor de Centrale Studentenraad voor de deur. ORAS heeft hierbij de afgelopen paar jaar elke keer 7 zetels weten te bemachtigen. Elk jaar dit resultaat behalen lijkt op het eerste gezicht niet zo’n opgave, maar het vergt veel tijd en inspanning! Daarom heeft ORAS in 2019/2020 de Campagne Organiserende Commissie opgericht. Deze commissie bereidt door het jaar heen de campagne voor om vervolgens richting de verkiezingen zoveel mogelijk TU-studenten te bereiken.

Activiteitencommissie (Akcie)

De commissie organiseert het gehele jaar door verschillende lezingen, events en stands over allerlei onderwerpen: in hoeverre beïnvloedt de social media de verkiezingsuitslagen? Hoe ga je van student naar entrepreneur en richt je de vetste startups op? Maar juist ook leuke activiteiten zoals een fotowedstrijd of een pubquiz!

Acquisitiecommissie (Acqui)

Het doel van de acquistiecommissie is om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven! Op deze manier komt er geld binnen voor onder andere de campagne en activiteiten van de activiteitencommissie. De commissie bestaat uit vijf enthousiaste studenten die met veel plezier nieuwe bedrijven overtuigen en contact houden met de huidige bedrijven. 

Mediacommissie (Mediaco)

De MediaCommissie is verantwoordelijk voor alle fysieke en online media waar ORAS zichzelf mee promoot en vertelt waar zij mee bezig is. Zo is de MediaCo is verantwoordelijk voor het maken van foto’s en filmpjes bij de verschillende activiteiten van ORAS, beheren ze  de ORAS instagram pagina en zijn ze ook  verantwoordelijk voor het maken van vette posts en reels! Tot slot is de MediaCo ook in samenwerking met de COCo verantwoordelijk voor het online gedeelte van de campagne!