Terwijl wij als 44e fractie aan de laatste loodjes zijn begonnen en druk bezig zijn met het voorbereiden van de overdracht, staat de nieuwe groep al te popelen om te beginnen aan hun jaar als fractie van ORAS. De functieverdeling is rond, dus na een zomer van inwerken zullen ze er helemaal klaar voor zijn!
Ben je benieuwd wie welke functie en portefeuille zal oppakken?

vlnr. Fieke Noordam, Daan Gorsse, Yannick Hoff, Carel Wagenaar, Marie Sam Rutten, Benjamin Schoemaker, Marijke Blom

vlnr. Fieke Noordam, Daan Gorsse, Yannick Hoff, Carel Wagenaar, Marie Sam Rutten, Benjamin Schoemaker, Marijke Blom

De portefeuille Onderwijs zal dit jaar opgepakt worden door Fieke, Benjamin en Carel en er belooft veel te gebeuren op dit gebied. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld begonnen met de discussie over uitvalsvermindering en dit zal zeker volgend jaar terugkomen. Daarnaast is het gesprek over capaciteitsproblemen bij de studentpsychologen gestart, zal de discussie voortgezet worden over een basis niveau van Engelse Taalvaardigheid onder docenten en zal er met het oog op het nieuwe kabinet ook op landelijk gebied veel gebeuren.

Daarnaast zullen Yannick en Daan zich bezig houden met de portefuille Faciliteiten. Ons streven is dat er voor iedere student die op de campus wil studeren ook genoeg plek is, ook in het weekend. Dit jaar is er een pilot op weekendopenstelling van de faculteit van IO geweest en het is aan Yannick om dit door te trekken naar volgend jaar. Voor onze ICT-man Daan belooft het ook een interessant jaar te worden met projecten als de TU-brede invoering van Brightspace en het verder ontwikkelen van de MyTUDelft app.

Als laatste zullen Marie Sam en Marijke zich een jaar lang inzetten voor het waarborgen van de Delftse Identiteit. Nu er een nieuw Profileringsfonds is vast gelegd, is de weg vrij voor het begin van gesprekken over het invoeren van Collegegeld Vrij Besturen. Daarnaast zal de nieuwe fractie uitgebreid betrokken zijn in de verdere verbouwing van Sport&Cultuur. Met het oog op de oplevering van de nieuwe accomodatie volgende zomer moet er nog veel gebeuren en Marijke zal hierin de stem van de student vertegenwoordigen. Ook ligt de weg open voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Internationalisering. Na een jaar reorganiseren zal er binnen het Central International Office gewerkt worden aan het verbeteren van o.a. de Study Abroad, Exchange en nog veel meer.

Voor het overzicht geven we hier het hele rijtje van functies en portefuilles:

Marie Sam Rutten – Voorzitter, Studentenzaken – RAS & CgVB
Fieke Noordam – Secretaris, Onderwijs
Benjamin Schoemaker – Penningmeester, Onderwijs
Yannick Hoff – Vicevoorzitter, Faciliteiten – Campus
Marijke Blom – Commissaris Extern, Studentenzaken – S&C en Internationalisering
Daan Gorsse – Commissaris Marketing, Faciliteiten – ICT
Carel Wagenaar – Commissaris Communicatie, Onderwijs

en_GBEN

Je kan NU stemmen voor de Studentenraad/ You can NOW vote for the Student Council!