IDEALiSTiC Delft

idealistic-2-0Vorig weekend hebben we als studentenraad een conferentie georganiseerd voor onze partnerstudentenraden van de IDEA League. Politecnico di Milano, ETH Zurich en RWTG Aachen kwamen bij ons op bezoek om de toegankelijkheid van het onderwijs te bespreken. Lees verder voor meer informatie!

IDEA League

De IDEA League is een samenwerkingsverband tussen de technische universiteiten van Milaan, Zurich, Aachen en Gothenburg. Elk van deze universiteiten heeft een goed onderzoeksgericht profiel en is de grootste in het leveren van afgestudeerden op het gebied van techniek en wetenschap. Het doel van de samenwerking is om Europa op technologisch en wetenschappelijk gebied weer op de kaart te zetten. Daarnaast is de samenwerking ook gericht op het creëren van mogelijkheden om bij partneruniversiteiten te studeren. Zo kun je bijvoorbeeld hetchallenge program , summer schools of de gedeelde Master Applied Geophysics volgen. Zie de website van de IDEA League voor meer informatie

 

IDEALiSTiC

Elk van deze universiteiten heeft ook een studentenraad. Eens per halfjaar komen delegaties van deze studentenraden bij elkaar om best practices uit te wisselen en te discussieren over opspelende problemen. Dit keer was het aan ons de beurt om het te organiseren. De onderwerpen die aan bod kwamen waren:

  • Verengelsing van het onderwijs
  • Capaciteitsproblemen
  • Selectie
  • De toekomst van de IDEA League en IDEALiSTic

Binnenkort komt er een uitgebreid verslag van de conferentie!

 

idealistic

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp