fbpx

Renovation plan X

Accomodatione
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

General Summary

In de zomer van 2016 is de verbouwing van het Sport- en Cultuurcentrum van de TU Delft van start gegaan. Als onderdeel van een twee-fasen project worden de voorheen losse units Sport en Cultuur samengevoegd en wordt er een nieuwe sporthal bij gebouwd. Het doel van de verbouwing is het uitbreiden van de capaciteit, wegens een forse toename in het aantal studenten in Delft de laatste jaren. De huidige opleverdatum is geschat op september 2018.
Wil je weten wat de huidige status is? Kijk dan op http://www.sc.tudelft.nl/nl/verbouwing/

Wil je weten wat er voor de komende tijd op de planning staat? Kijk dan in de ‘interactieve plattegrond’: http://sportencultuur.tudelft.nl/interactieve-plattegrond/nl/

Geschiedenis

Oorsprong

In de loop van de jaren is het aantal studenten op de TU Delft, en daarmee ook het aantal sportende studenten, fors toegenomen. Daardoor is er een enorme overbezetting ontstaan van de huidige capaciteit van het Sport- en Cultuurcentrum. Om dit probleem op te lossen is er in 2007 begonnen met een investeringsvoorstel om de capaciteit binnen en buiten te vergroten. In 2009 is het eerste deel van de uitbreiding begonnen: een opening van het nieuwe fitnessgedeelte en de realisatie van twaalf nieuwe kleedkamers in Unit Sport.
Toen is wegens de financiële situatie van de TU het project voor een aantal jaar stil komen te liggen.

Het nieuwe Accomodatieplan

In 2011 is het plan weer opgepakt en is het in een nieuw jasje gegoten. Toen is er besloten om flink te gaan verbouwen en daarmee de capaciteit enorm te vergroten, zodat alle studenten daadwerkelijk kunnen sporten. Dit project was opgedeeld in twee fasen, het verhogen van de zaal capaciteit, en daarnaast het uitbreiden van de velden.
In december 2013 is er toen door het College van Bestuur een budget vrijgesteld en is de eerste fase van start gegaan, met als doel de volgende punten:

  • Upgrade van de huidige faciliteiten. Het Sportcafé wordt uitgebreid en krijgt een nieuw jasje. De ruimtes die voorheen als kantoorruimte werden gebruikt worden omgevormd tot een ‘creatief oplaadpunt’.
  • Het verbinden van unit Sport en unit Cultuur
  • Een nieuwe grote sporthal
  • Drie kleinere zalen
  • Twee multifunctionele ruimtes
  • Een Concept Store, waar een wisselend team van studenten een overkoepelend thema bedenkt.
  • Een Innovation lab

De bouw is gestart in de zomer van 2016 met als doel een oplevering in september 2017. Echter vanwege een enorme bubbel in de bouwmarkt zijn alle vastgoed projecten op de TU enorm uitgelopen, waaronder dus ook de verbouwing van S&C. Een voorbeeld hiervan was de oplevering van het sportcafé, welke gepland stond opgeleverd te worden voor de OWee van 2016. Nu is deze pas geopend tijdens de OWee van 2017. Dit had tot gevolg dat S&C het een jaar lang zonder sportcafé heeft moeten doen. Ter vervanging werd eerst ‘De Barn’ gehuurd voor twee maanden. Toen bleek dat ook met twee maanden vertraging het café niet opgeleverd kon worden is er besloten ‘De Hub’ te aan te schaffen.

Na een halfjaar puzzelen en stoeien met de aannemer is toen een nieuwe, realistische planning opgesteld, met als opleverdatum september 2018 en deze loopt vooralsnog voorspoedig. Wil je weten wat er voor komende tijd op de planning staat? Ga naar: http://sportencultuur.tudelft.nl/interactieve-plattegrond/nl/