Lectures on Collegerama

General Summary

Collegerama helpt studenten om flexibel te studeren; je kunt hiermee een moeilijk of gemist college terugkijken. Dankzij ORAS kan elke student gebruik maken van Collegerama.

Collegerama wordt op de TU Delft beheerd door het New Media Centre (NMC). Het New Media Centre is ontwikkeld om nieuwe media binnen het onderwijs te gebruiken. Hier worden de MOOCs, SPOCs en andere filmpjes voor Blended Onderwijs opgenomen. Je kan de volgende relatie zien:

We do it for you – Collegerama
We do it with you – MOOC’s en SPOC’s
You do it Yourself – Blended Learning

Historie en huidige situatie

Collegerama is ingevoerd rond 2003. ORAS heeft toen draagvlak gecreëerd binnen de organisatie van de TU Delft, zodat Collegerama ingevoerd kon worden. Sindsdien blijven we ons hiervoor inzetten. Zo heeft fractie 40 bereikt dat er vanaf 2014 60% meer colleges opgenomen worden op Collegerama. Hiervoor is een flink bedrag vrijgekomen en worden de colleges efficiënter opgenomen.

In maart 2017 heeft de FSC van EEMCS (EWI) een onderzoek gedaan naar het gebruik van Collegerama op EWI. Hierbij is o.a. onderzoek gedaan naar de opname kwaliteit en kwantiteit van alle vakken. Uit dit onderzoek bleek nogmaals dat Collegerama voornamelijk wordt gebruikt voor het herhalen van colleges, en dus niet voor het inhalen van een gemist college. In juni 2017 hebben het NMC en ORAS een dergelijk onderzoek bij elke faculteit gedaan. Zulke onderzoeken zijn erg goed voor het aantonen van het belang van Collegerama.

Op dit moment is de fractie betrokken bij de verandering van de gebruiksomgeving van Collegerama. Er komt een nieuwe site waarin veel duidelijker moet worden welke vakken allemaal op Collegerama te vinden zijn. Ook wordt het mogelijk om bijvoorbeeld op vakken te abonneren, om eenvoudiger je eigen vakken terug te kunnen vinden en up to date te blijven.

en_GBEN

Je kan NU stemmen voor de Studentenraad/ You can NOW vote for the Student Council!