Huidige fractie (2021/2022)
Fractie 49 zal vanuit ORAS de studenten vertegenwoordigen in het collegejaar 2021/2022. De ORAS-fractie bestaat dit jaar uit 7 personen. De fractie spreekt vanuit de vereniging en de achterban met medewerkers, het College van Bestuur (CvB) en neemt deel in werkgroepen betreffende het onderwijs, faciliteiten en studentenzaken.

Maarten de Nooijer
Voorzitter
Functie: Voorzitter Centrale Studenten Raad en Voorzitter ORAS
Portefeuille: Studentenzaken – RPF
Specialisatie: Reglementen
Mara Linssen
Secretaris
Portefeuille: Onderwijs
Specialisatie: Bestuur ORAS
Overleg: Studieverenigingen Raad Onderwijs (SVR-O) & Communications TU Delft
Rutger Blijleven
Penningmeester
Portefeuille: Faciliteiten – Campus
Specialisatie: Onderzoeksreis
Clara van der Heijden
Vice-Voorzitter
Portefeuille: Onderwijs
Specialisatie: Financien TU Delft
Overleg: (Inter)nationale betrekkingen
Lotte Kuiper
Commissaris Extern
Portefeuille: Onderwijs
Specialisatie: Campagneteam
Overleg: Studieverenigingen Raad (SVR)
Eefje Eikelenboom
Commissaris Marketing
Portefeuille: Studentenzaken – X & Internationalisering
Specialisatie: Onderzoeksreis
Overleg: FSR-overleg (FO), Verenigings Raad (VeRa)
Mart Vloet
Commissaris Communicatie
Portefeuille: Faciliteiten – ICT
Specialisatie: Campagneteam
Overleg: Communications TU Delft
Meer over de fractie-leden
Maarten de Nooijer
Leeftijd: 22
Studie: Applied Earth Sciences
Hoi!! Mijn naam is Maarten de Nooijer en aankomend jaar ben ik de voorzitter van ORAS. Als voorzitter ben ik de vertegenwoordiger van zowel de fractie, de Centrale Studentenraad, als Jan de Student en ben ik eindverantwoordelijk voor het SR- en fractiewerk. Verder ben ik verantwoordelijk voor het beleid van onze fractie en zorg ik dat het functioneren van de fractie en de Studentenraad in goede banen wordt geleid. Ook zit ik de vergaderingen voor en sta ik de pers te woord.
Naast dat ik voorzitter ben, houd ik mij samen met Eefje bezig met de portefeuille Studentenzaken. Binnen deze portefeuille ben ik in het specifiek bezig met de volgende dossiers: RPF, Collegevrije Besturen + Flex Studeren, Leadership Academy, Owee/KMT en Huisvesting. Verder zit ik ook in het overleg met Studium Generale. Op deze manier probeer ik bij te dragen aan de academische vorming van studenten en aan het maatschappelijk debat over de rol van techniek en ingenieurs in de moderne samenleving, zowel op als buiten de campus van de TU Delft.
Ten slotte ben ik gespecialiseerd in Reglementen. Hierbij hou ik mij onder andere bezig met SR-gerelateerde reglementen, Onderwijs- en Examenregelingen van faculteiten, het Studentenstatuut en de Nederlandse wet.
Clara van der Heijden
Leeftijd: 22
Studie: Technische Natuurkunde
Heyhoi! Ik ben Clara en volgend jaar maak ik deel uit van de 49ste ORAS fractie. Binnen de fractie ben ik de vice-voorzitter. Als vicevoorzitter houd ik mij voornamelijk bezig met de groepsdynamiek en de visie van Oras. Vandaar dat ik ook wel eens de visie-voorzitter wordt genoemd.
Verder houdt ik mij bezig met onderwijs. Binnen het onderwijsportefeuille ben ik verantwoordelijk voor de dossiers onderwijs innovatie, verbreding in het onderwijs, kwaliteitsafspraken en (inter)nationale betrekkingen. Een mooie lijst waar ik me hard voor ga inzetten door het jaar heen.
Als kers op de taart heb ik de specialisatie financiën. Dit houdt voornamelijk in dat ik me namens de studentenraad ga buigen over de begroting van de TU Delft.
Mart Vloet
Leeftijd: 22 jaar
Studie: Technische Bestuurskunde
Hi! Ik ben Mart en ik zal dit jaar de functie van commissaris communicatie vervullen. Als commissaris communicatie zal ik samen met Eefje het promoteam vormen. Het promoteam zorgt ervoor dat studenten weten wat ORAS is en op de hoogte blijven van wat wij doen. Ook communiceren we zo over inhoudelijke dingen die spelen op de TU Delft. Waar Eefje zich meer focust op het visuele aspect, ben ik meer verantwoordelijk voor de inhoudelijke communicatie. Daarnaast organiseer ik de ‘ORAS komt naar je TU-dagen’. Hier houden wij 3 tot 4 keer per jaar een TU-wijde enquête om goed op de hoogte te blijven van de mening van de studenten.
Verder houd ik me bezig met de portefeuille ICT-faciliteiten. In dit portefeuille praat ik over eigenlijk alle digitale ICT-gerelateerde zaken die studenten aangaan op de TU Delft. Zo praat ik bijvoorbeeld mee over de vernieuwing van Collegerama, de printfaciliteiten en Brightspace.
Tenslotte heb ik als specialisatie de campagne. Samen met Lotte ben ik hierin verantwoordelijk voor onze opvolging, door het opzetten en coördineren van de ORAS campagne in de nieuwe Centrale Studentenraadsverkiezingen. Zo zullen we ons inzetten voor de ORAS zetels in de verkiezingstijd!
Mara Linssen
Leeftijd: 21
Studie: Technische Bestuurskunde
Haaaaii!! Ik ben Mara en ik ben volgend jaar de secretaris van de fractie van ORAS. Ik zal dus de agenda’s bijhouden en beheer de mailbox namens de fractie. Ik ben dus onder andere druk bezig met de fractie up to date houden van alle nieuwtjes en vragen van studenten.
Daarnaast zal ik me bezig gaan houden met de portefeuille onderwijs. Ik ga verder met de onderwerpen: studiesucces, studiebegeleiding, LDE en de strategische agenda. Super interessant en super gaaf!! Ook neem ik namens ORAS deel aan de SVR-O. In dit overleg worden de ontwikkelingen en problemen rondom onderwijs besproken met de commissarissen onderwijs van de studieverenigingen.
Last but not least, zit ik ook in het bestuur van de vereniging ORAS, als Algemeen Bestuurslid. Samen met bestuur ben ik verantwoordelijk voor de vereniging ORAS en zullen we mega leuk activiteiten gaan organiseren voor studenten.
Lotte Kuiper
Leeftijd: 23
Studie: Klinische Technologie
Heyhoi! Ik ben Lotte Kuiper en ik ben aankomend jaar de commissaris extern van ORAS. Dit betekent dat ik het gezicht ben van ORAS naar alle studentenorganisaties toe. Ik onderhoud het contact tussen ORAS en deze studentengroepen zodat ORAS op de hoogte blijft welke problemen er spelen onder studenten in Delft.
Verder ben ik dit jaar bezig met de portefeuille onderwijs. Binnen deze portefeuille houd ik me bezig met de dossiers bachelor instroom, kwaliteitszorg, masters en minors. Ik zal me bijvoorbeeld bezighouden met de numerus fixus op studies, de Engelse vaardigheid van professoren, en de harde knip.
Ten slotte ben ik samen met Mart verantwoordelijk om de campagne voor de studentenraadsverkiezingen op te zetten aankomend jaar. Hiermee willen we zorgen dat ORAS zijn zetels in de studentenraad behoudt.
Rutger Blijleven
Leeftijd: 22
Studie: Nanobiologie
Hey! Ik ben Rutger en ik ben dit jaar de penningmeester van de ORAS fractie. Ik zal de inkomsten en uitgaven van onze fractie in de gaten houden. Samen met de penningmeester van het ORAS bestuur zal ik ook de verenigingsbrede begroting maken en bijhouden. Daarnaast zal ik ook de acquisitiecommissie ondersteunen en helpen waar nodig is.
Hiernaast heb ik faciliteiten – campus als mijn portefeuille. Ik ga me dus bezighouden met vrijwel alles wat er op de campus gebeurt. Dit varieert van de campusvisie op grote schaal tot concretere zaken zoals studieplekken en onderwijszalen. Ook bereikbaarheid van de campus is iets waar ik me mee bezighoud. Ik zit hierdoor bijvoorbeeld ook bij de Vastgoedcommissie samen met de OndernemingsRaad.
Als laatste ga ik samen met Eefje de onderzoeksreis van onze fractie organiseren. Dit is een reis van ongeveer 2 weken waar we verschillende universiteiten in het buitenland langs gaan om een onderzoek uit te voeren. Hiervan hopen we lessen te leren die we vervolgens kunnen toepassen op de TU Delft, om onze universiteit weer een stukje beter te maken.
Eefje Eikelenboom
Leeftijd: 22
Studie: Industrieel Ontwerpen
Hee hallo! Mijn naam is Eefje, ik ben dit jaar de commissaris marketing van ORAS. Ik zorg er samen met Mart voor dat studenten weten wat ORAS doet en waar we voor staan. Dit brengen we naar buiten via bijvoorbeeld de Instagram die wij beheren, maar ook door promotiemateriaal in de campagne. Daarnaast brengen we algemene informatie over spelende zaken op de TU Delft aan het licht. Hierbij hou ik me met name bezig met het visuele ontwerp van deze materialen.
Daarnaast ga ik me dit jaar bezig houden met portefeuille Studentenzaken, waar ik de dossiers X, internationalisering, integriteit, ontplooiing en Dreamteams heb. Dit houdt in dat ik me met name zal inzetten voor de dingen die naast het studeren mogelijk zijn en belang hebben. Hierbij heb ik overleg met de verenigingsraad, waarin ik op de hoogte blijft van spelende zaken op de studentenverenigingen. Ook neem ik het facultaire overleg op me, waarin ik op decentraal niveau contact onderhoud met de facultaire studentenraden.
Samen met Rutger zal ik dit jaar als specialisatie de onderzoeksreis organiseren, waar we naar een universiteit in het buitenland zullen reizen om hier een kijkje te nemen. Hier gaan we een onderzoek uitvoeren en komen we zo te weten hoe een andere universiteit met bepaalde zaken omgaat.
Solliciteren voor de ORAS fractie?
Solliciteren voor de ORAS fractie?
Lijkt het jou super leuk om je een jaar in te zetten voor de actieve en gemotiveerde student van de TU? Wil jij jezelf een jaar ontwikkelen naast je studie? Denk jij dat je geschikt bent om fulltime ORAS te vertegenwoordigen in de Studentenraad? Kortom: wil je solliciteren voor de ORAS fractie van studiejaar 2022-2023? Mail dan je CV met motivatiebrief voor 20 december 2021 naar sollicitatie@oras.nl!
Weet je nog niet zeker of je wil gaan solliciteren en heb je vragen? Dan kan je ons altijd mailen op QQ@oras.nl of appen en bellen via 06 17810998 of 06 18777653
Het is misschien nog niet helemaal duidelijk waar je je dagelijks mee bezig houdt wanneer je in de ORAS fractie zit. Daarom hieronder een paar voorbeelden wat op een dag voorbij kan komen.
Elke maand hebben wij een vergadering met het College van Bestuur (CvB). Hierin praten wij met hen over allerlei onderwerpen die zich afspelen op de universiteit. Wij hebben op een aantal onderwerpen instemmingsrecht (wat betekent dat een plan niet door kan gaan als wij nee zeggen tegen een plan) en adviesrecht (het CvB moet ons advies over het onderwerp overwegen en kan het alleen met een geldige reden afwijzen). Daarnaast hebben we initiatiefrecht (wij kunnen zelf onderwerpen aankaarten waar het CvB op moet reageren).
We hebben veel contact met studie- en studentenverenigingen om zo input te verzamelen over de TU Delft en de problemen die (bij studenten) spelen.
Ook hebben we veel contact met medewerkers van de universiteit. Om sommige plannen te realiseren hoef je niet eerst langs het CvB maar kun je dit direct via medewerkers voor elkaar krijgen. Je merkt dat medewerkers erg graag op de hoogte zijn van de mening van studenten en erg bereid zijn te helpen!
Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld de voortgangseis van aantal ECTS voor RPF (RAS-maanden) weten te schrappen. Dit zorgt ervoor dat iedereen de waardering van de TU Delft krijgt die hij/zij verdient ongeacht het behaalde aantal studiepunten.
Daarnaast is er een groot aantal onderwerpen waar wij dagelijks afspraken voor hebben. Voorbeelden hiervan zijn studieplekken, onderhandelingen over RPF-maanden, X (voormalig sport & cultuur), een interactieve gebruiksomgeving van Collegerama, de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en wat nogsteeds erg relevant is: de (onderwijs)ontwikkelingen rond Covid-19.