fbpx

33 miljoen voor de drie TU’s

Gisteren heeft de opening van het nieuwe collegejaar een extra feestelijk tintje vanuit Den Haag gekregen. Staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft namelijk 33 miljoen beschikbaar gesteld voor de drie technische universiteiten, welke uitgekeerd zal worden over een periode van drie jaar. Het geld is specifiek bedoeld voor het onderwijs en komt zeer gelegen met het oog op de onderwijsvernieuwing die onze universiteit wil doorvoeren (denk aan digitalisering, samenvoeging van vakken, betere studiebegeleiding en meer).

Wij zijn speciaal verheugd over deze zet van de staatssecretaris. De moeite die door ORAS is gestoken in het behartigen van de belangen van het bètaonderwijs, de technische universiteiten en vooral onze TU lijkt zo zijn vruchten te hebben afgeworpen. Immers, van bijna alle partijen uit de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigers voor het hoger onderwijs bij ORAS op bezoek geweest (Anne Wil Lucas van de VVD, Jasper van Dijk van SP, Tanja Jadnanansing van de PvdA en meer!). In een rondleiding over onze campus hebben we hen laten zien waarom een technische opleiding in het bijzonder zwaar is en voor welke mooie studentprojecten Delftenaren studievertraging oplopen.

Verder zullen we de manifestatie in Den Haag, opgezet door ORAS en in samenwerking met bijna alle Delfste studie- en studentenverenigingen, absoluut niet vergeten! Doordat de oproep om in blauwe vuilniszak naar Den Haag te gaan zo breed door de Delfste studenten is opgepakt, heeft ook dat een stevige indruk bij de politici achtergelaten.


Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door