fbpx

Actiepunten Global Lunch

2014_11_12 Global LunchDe Global Lunches zijn onderdeel van het Global Mind programma. Het voornaamste doel van de lunches is om verschillende partijen studenten en medewerkers bij elkaar te brengen om zo meer (global) bewustzijn in de organisatie te creëren. Hiermee worden vooral de cultuuraspecten bedoeld die verbonden zijn aan internationalisering en in het bijzonder aan het hebben van een global mindset.

Op 12 november werd de 2e Global lunch georganiseerd. De thema van de lunch was de betekenis van de Global Mind  voor verschillende studentengroepen en dan specifiek voor studentenverenigingen. Hierbij werd er gekeken naar de rol van verschillende verenigingen/organisaties bij de integratie tussen nationale en internationale studenten. De groep bestond uit een mix vanuit studieverenigingen, studentenverenigingen, sport& cultuurverenigingen, internationaal georiënteerde verenigingen en de organisatie (unit sport & cultuur).

Gedurende de lunch werd er aan de groepen gevraagd om hun mening te geven aan de hand van verschillende stellingen en om suggesties te geven voor internationalisering. Hierbij is het idee van samenwerking tussen verschillende groepen ook aan bod geweest. Vervolgens zijn de volgende concrete actiepunten uit de discussie gehaald:

Concrete vervolgacties:

  1. ISAD verder vormgeven als belangrijke gesprekspartner voor de organisatie op vlak van internationalisering en integratie. Bekendmaken van dit nieuwe initiatief bij bestuur en in de organisatie van de TU.
  2. Bijeenkomst organiseren met verantwoordelijken voor de OWee en de Introduction Week. Hierbij brainstormen over mogelijkheden en onmogelijkheden om OWee en Introduction Week meer met elkaar te vervlechten (planning dec/jan).
  3. Onderzoeken naar de mogelijkheid om een buddysysteem op te zetten. Vervolgens kijken welke partijen hierin kunnen samenwerken. Daarbij moet er nagedacht worden over een goed werkend onderliggend matchingsysteem waarbij buddy’s kunnen worden gekoppeld aan de hand van interesses, studiekeuze, interesse voor culturen en het leren van een taal. Dit programma zal klein worden opgestart en wanneer de eventuele pilot een succes blijkt te zijn, TU-breed worden uitgezet.

Ben je benieuwd naar het volledige verslag? Klik dan hier.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door