fbpx

BSa in 2e en 3e jaar beperkt door Tweede Kamer

LeenstelselUniversiteiten mogen van de Tweede Kamer experimenteren met een BSa in het tweede jaar, maar niet meer in het derde jaar. Verder wil de Tweede Kamer het experiment klein houden. De Kamer vroeg de regering om ervoor te zorgen dat maximaal tien procent van de studenten ermee te maken krijgt. SP en D66 verzochten door middel van een motie de regering af te zien van het experiment, maar die motie haalde het niet.

Vanuit haar visie is ORAS tegen wegsturende maatregelen op de TU Delft en dus is ORAS ook tegen een BSa in het tweede. Het beperkt de vrijheid van studenten en draagt niet bij aan de kwaliteit van het onderwijs.

Als je als student weet dat je van een opleiding verwijderd kunt worden, zul je minder ondernemen naast je studie en dat heeft gevolgen voor de Delftse studentencultuur. Daarnaast wordt de nadruk met deze maatregel niet op goed studeren, maar op snel studeren gelegd; het stimuleert de ‘zesjescultuur’.

Bovendien gaat het invoeren van een BSa in latere jaren voorbij aan het oorspronkelijke doel van het BSa op de TU: het eerder op de juiste plek krijgen van studenten.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door