fbpx

Een jaar extra studiefinanciering voor meerjarige masters?

Tijdens de Jenga manifestatie op de markt in Delft gaf Carola Schouten (Christen Unie) al aan dat ze zich in zou zetten voor de meerjarige masters. Dat is nu ook gebeurd doordat ze een amendement heeft ingediend op 5 april. In dit amendement geeft ze aan dat de meerjarige masters een jaar extra studiefinanciering zouden moeten krijgen als de plannen van Zijlstra doorgang vinden.

In het amendement stelt ze voor dat de meerjarige masters in het eerste jaar van hun master nog wel studiefinanciering zullen ontvangen. Dit voorstel heeft ze ingediend omdat ze er ook van overtuigd is dat de studenten met bijvoorbeeld technische opleidingen extra hard getroffen worden doordat ze minimaal 1 jaar extra moeten lenen.

Daarnaast wordt in de huidige plannen van meneer Zijlstra het master onderwijs in de techniek sector minder aantrekkelijk. Dit terwijl het platform bèta techniek er de laatste jaren zo hard aan werkt om juist meer instroom te krijgen bij de techniek opleidingen.

Of de meerderheid van de kamer het eens is dit amendement moet nog blijken. ORAS hoopt dat de tweede kamer toch inziet dat juist de Delftse meerjarige studies hard nodig zijn om een land te zijn die bouwt op een kenniseconomie.

Reacties - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door