fbpx

Functieverdeling Fractie 43

ORAS F42Het zit er weer bijna op voor de 42e fractie van ORAS. Na een mooi jaar te hebben gehad in de centrale studentenraad, waarin we intensief bezig zijn geweest op het gebied van onderwijs, faciliteiten en ontplooiing, kan het inwerken gaan beginnen voor de volgende 7 frisgroene appeltjes! De portefeuilles zijn inmiddels verdeeld en Fractie 43 kan niet wachten om volgend jaar het studeren in Delft nog beter te maken voor de student!

Lotfy, Loulou en Noortje zullen zich komend jaar gaan inzetten voor beter Onderwijs op de TU Delft. Ze gaan zich onder andere richten op selectie; de instroom op de TU Delft stijgt elk jaar en hoe gaan we ervoor zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs niet in het geding komt, maar we wel een toegankelijke universiteit blijven? Verschoolsing zal natuurlijk ook op de agenda blijven staan. Hierin is de kernvraag: wordt je wel een goede ingenieur door veel verplichtingen? Het LDE (Leiden-Delft-Erasmus) verband zal volgend jaar ook een groot onderwerp worden; je kunt nu al veel makkelijker minors volgen in de andere steden, maar er komen nog meer samenwerkingsverbanden aan.

Eva en Johan gaan zich komend jaar inzetten voor de Faciliteiten. Ons streven is dat er voor iedere student die op de campus wil studeren ook genoeg plek is. Natuurlijk is het ook belangrijk dat jij je prettig voelt op de campus, en tussen het studeren door goed kunt ontspannen. Natuurlijk moet dit ondersteund worden door goede ICT-faciliteiten, zoals goed werkende software en WiFi.

Als laatste zullen Lex en Julie waarborgen dat de Delftse identiteit behouden blijft op het gebied van Ontplooiing. Met een groei van 50% meer internationale studenten moet er goed worden gekeken naar de integratie van internationale en nationale studenten. Ook willen we ervoor zorgen dat meer studenten in het buitenland kunnen studeren, en dat dit op een makkelijke manier kan. Daarnaast zal S&C in het najaar verbouwd worden, en zal ORAS ervoor zorgen dat studenten ook tijdens de verbouwing actief kunnen blijven. Door het leenstelsel zal ORAS er ook komend jaar weer voor moeten zorgen dat de RAS behouden blijft.

De functies en portefeuilles op een rijtje:

Lex Razoux-Schultz – Voorzitter, Studentenzaken
Eva Rikkers – Secretaris, Faciliteiten Campus en Huisvesting
Johan van den Heuvel – Penningmeester, Faciliteiten Campus en Huisvesting (ICT)
Loulou Zaat – Vicevoorzitter, Onderwijs
Julie Fraiture – Commissaris Extern, Studentenzaken
Lotfy Hassan – Commissaris Marketing, Onderwijs
Noortje van Wageningen – Commissaris Communicatie, Onderwijs

v.l.n.r.: Julie, Lex, Noortje, Eva, Lotfy, Loulou en Johan
v.l.n.r.: Julie, Lex, Noortje, Eva, Lotfy, Loulou en Johan

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door