fbpx

Goed nieuws: behoud RAS in de master!

De inzet van de afgelopen maanden is beloond! Vandaag hebben we het goede nieuws ontvangen van Paul Rullmann dat RAS-maanden voor vierde- en vijfdejaars studenten nog steeds beschikbaar blijven.

Daarnaast is ook aangegeven dat full time bestuurders gebruik kunnen maken van direct uitbetalen van RAS maanden, als Collegegeldvrij besturen door de Kamer komt.

RAS-maanden voor Masterstudenten behouden

De RAS-maanden blijven behouden voor vierde en vijfde jaars studenten, heeft Paul Rullmann aangegeven. RAS-maanden waren gebaseerd op de studiefinanciering, wat nu in de Master niet meer het geval zal zijn. Hiervoor heeft ORAS een wijziging in het Studentenstatuut voorgesteld, deze wijziging zal worden doorgevoerd. Dat betekent dat studenten die in hun vierde of vijfde jaar een commissie of bestuur gaan doen, nog steeds gebruik kunnen maken van de maanden die beschikbaar worden gesteld door de universiteit voor commissie- en bestuurswerk.

Direct uitbetalen RAS-maanden

Verder is er ook erg goed nieuws te melden op het vlak van boetevrij besturen. Paul Rullmann en Juridische Zaken hebben met ons ingestemd om RAS-maanden voor fulltime bestuurders direct uit te betalen, als het voorstel Collegegeldvrij besturen door de kamer komt. Wanneer dit voorstel van Anne-Wil Lucas en Boris van der Ham (VVD en D66) door de Tweede en Eerste Kamer komt, kunnen studenten zich tijdens hun bestuursjaar uitschrijven en nog steeds RAS-maanden ontvangen. Naar voorstel van ORAS heeft de TU besloten deze RAS-maanden gedurende het bestuursjaar uit te gaan betalen, zodat de bestuurder zijn inkomen tijdens het bestuursjaar behoud. De verwachting is dat het voorstel eind april in de Kamer wordt behandeld. Als hier nieuws over is, dan laten we jullie het zo snel mogelijk weten!

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door