fbpx

Gratis anti-diefstal software

Diefstal van laptops komt helaas veel voor op de TU Delft. Als je laptop wordt gestolen betekent dit niet alleen dat je weer een nieuwe laptop moet aanschaffen, maar ook dat je met het verlies van je laptop vaak veel data kwijt raakt waaraan je soms maanden of jaren hebt gewerkt. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen medewerkers en studenten van de TU Delft gratis snel en eenvoudig de beveiligingsoftware voor laptops, VirtuaLock, installeren.

Wat is VirtuaLock?

Met VirtuaLock bescherm je elkaar tegen diefstal. Je ziet wie er bij je in de buurt zitten en helpen jouw laptop te beschermen. Op het moment dat de VirtuaLock-software een diefstalpoging detecteert, gaat op de laptop een luid alarm af. Daarnaast ontvang je via sms een waarschuwingsbericht. Je collega’s of medestudenten in de buurt die ook VirtuaLock hebben geïnstalleerd krijgen direct een melding op hun scherm dat jouw laptop wordt gestolen.

 Hoe werkt VirtuaLock?

Zodra de computer gelocked wordt (bijvoorbeeld door de screensaver of handmatig door jezelf), start de beveiliging. De laptop en alle aangesloten apparatuur, zoals USB sticks, externe harde schijven, netwerkkabel en stroomkabel worden door VirtuaLock in de gaten gehouden. Bovendien houdt een centrale server op afstand in de gaten of je computer er nog is. Als iemand probeert je computer te stelen, gaat het alarm af en worden naburige collega’s of studenten gewaarschuwd. Tijdens normaal gebruik merk je niets van VirtuaLock en kan je gerust apparatuur inpluggen en verwijderen.

 VirtuaLock installeren?

Help diefstal van laptops te voorkomen! Beveilig binnen enkele minuten ook jouw laptop en die van je collega’s of medestudenten. Voor medewerkers en studenten van de TU Delft is de software gratis te downloaden via www.virtualock.com. Je moet dan wel verbonden zijn met het TU Delft netwerk of eduroam.

 Meer informatie

Wil je meer weten over VirtuaLock? Ga dan naar www.tudelft.nl/virtualock of loop even langs het Servicepunt van jouw faculteit. Klik hier voor de veelgestelde vragen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door