fbpx

Hoge studentenaantallen

De TU Delft heeft op dit moment te maken een hoge instroom aan eerstejaars studenten. ORAS waakt ervoor dat de hoge studentenaantallen de onderwijskwaliteit niet aantasten.
Op dit moment is de capaciteit van de TU Delft onvoldoende om het onderwijs in te roosteren in de bestaande academische uren en ontberen de financiële middelen om op korte termijn bij te bouwen. Daarom zal per september 2010 het rooster worden uitgebreid als kortetermijnmaatregel. Daarnaast wordt er op de lange termijn nagedacht over de invulling van het onderwijs aan de TU zodat het een kwalitatief hoog niveau heeft en in de reguliere acht uren ingeroosterd kan worden.
ORAS is bij beide werkgroepen betrokken. Voor de invoering op korte termijn van de extra twee uren vinden wij het belangrijk dat dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor de student gebeurd. Zodoende zullen wij ervoor pleiten dat er geen verplichte colleges en practica in de avonduren gegeven worden. Tevens willen wij ook de jongerejaars zoveel mogelijk ontlasten in de avonduren.

In de langetermijnwerkgroep zijn wij aan het kijken hoe het onderwijs efficiënter op de TU gedoceerd kan worden. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar het huidige hoorcollege en stellen wij onszelf de vraag of dit niet op een andere manier vorm moet krijgen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door