fbpx

IDEALiStiC conferentie in Delft

IMG_9299Onlangs was er een bijeenkomst van IDEALiStiC, IDEALiStiC is een samenwerkingsverband tussen alle studentenraadspartijen van de individuele IDEA League partners.

De IDEA League is op zijn beurt een samenwerkingsverband van een aantal vooruitstrevende Europese technische universiteiten, momenteel zitten in de IDEA League:

  1. TU Delft
  2. ETH Zurich
  3. RWTH Aachen
  4. Chalmers University of Technology (Goteborg)

In Delft is een conferentie gehouden om te kijken naar de lange termijn doelen van de IDEA league, best practises uit te wisselen, initiatieven te bedenken en om te laten zien waarom Delft de beste technische universiteit van Europa is. Als Delft hebben we de volgende onderwerpen op de agenda gezet om te bespreken:

  • Verschoolsing
  • Meerdere campussen
  • Internationalisering
  • Selectie in de master

Hieruit zijn een aantal interessante dingen naar boven gekomen. Wist jij bijvoorbeeld dat in Aachen een wet is die het docenten onmogelijk maakt om verplichte colleges te geven? Binnenkort gaan we een verslag presenteren waarin we een aantal adviezen geven om de huidige samenwerking tussen de universiteiten van de IDEA League te verbeteren.

Voor de student zijn er gave dingen uit de IDEA league te halen, zo gaat dit jaar het Challenge Program van start. Dit is een extra-curriculair programma dat studenten de kans geeft om deel te nemen aan verbredende workshops. Hierbij gaat de student gedurende het jaar langs alle universiteiten voor een lang weekend. Daarnaast bestaat er al een tijdje een gedeelde master Applied Geophysics die studenten kunnen volgen aan de ETH, RWTH Aachen en de TU Delft.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door