fbpx

ISO, LSVb en LKvV naar rechter

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zijn evenals ORAS van mening dat de regering groot onrecht doet aan duizenden studenten door in te stemmen met de onmiddelijke ingang van de beruchte langstudeerdersregeling. Daarom zijn drie grote overkoepelende studentenorganisaties naar de rechter gestapt direct nadat het wetsvoorstel door de Eerste Kamer kwam.

Het voorstel houdt in dat de langstudeerdersregeling direct van kracht wordt, maar dat de boete voor studenten die meer dan een jaar uitloop hebben, komend jaar 0 euro is. Vanaf het studiejaar 2012/2013 zal die boete 3000 euro bedragen. Hiermee komen de coalitiepartijen tegemoet aan de eis van de SGP om de boete een jaar uit te stellen en studenten zo de mogelijkheid te geven te anticiperen op de nieuwe wet.

Dit is echter klinkklare onzin. Een deel van de studenten die al vertraging hebben opgelopen kunnen zo de boete ontlopen, maar een groot deel simpelweg niet. Daarom zijn het ISO, de LSVb en de LKvV de rechtzaak begonnen. ORAS zal alles doen om hen te steunen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door