fbpx

Kamer wil boetevrij besturen

Anne-Wil Lucas van de VVD wilde al langer een uitzondering voor full time studentenbesturen. Daarin vond ze Boris van der Ham namens D66 aan haar zijde. GroenLinks wil het zelfs breder trekken en ook voor parttime besturen een aparte regeling. Nu ook PVV en PvdA kenbaar hebben gemaakt dat zij zich hierbij aansluiten, is er een overgrote meerderheid in de Tweede Kamer voor het mogelijk maken van collegegeldvrij besturen.

De afgelopen weken is ORAS bezig geweest politici uit te nodigen om in Delft te komen kijken naar de ‘luie langstudeerders’ die zich hier fulltime inzetten voor de Delftse studentenwereld. De woordvoerders Hoger Onderwijs Tanja Jadnanansing (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Harm Beertema (PVV), Anne-Wil Lucas (VVD) en Sander de Rouwe (CDA) zijn allemaal in Delft geweest om door ORAS en de VSSD rondgeleid te worden langs actieve studenten van bijvoorbeeld YES!Delft, de NUNA en studie- en studentenverenigingen.

Hoewel je natuurlijk nooit weet waar het aan gelegen heeft, is nu het doel van deze bezoeken wel bereikt: collegegeldvrij besturen. Door deze tegenslag voor staatssecretaris Zijlstra is de kans dat de langstudeerdersregeling überhaupt niet doorgaat toegenomen. Hou het nieuws goed in de gaten want de komende weken zal de kogel door de kerk gaan.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door