fbpx

Komend jaar college in voormalig Legermuseum

Legermuseum Wellicht dat je het al op de sociale media langs hebt zien komen of ergens anders geruchten op hebt gevangen. Toch is het echt waar, tijdens collegejaar 2014-2015 zou het zomaar kunnen zijn dat jij jouw college, werkgroep of tentamen in het oude legermuseum gaat krijgen. Een historisch gebouw in het centrum van Delft. Het pand wordt ingezet om extra capaciteit te creëren vanwege de hoge aanmeldcijfers dit jaar. Op de eerste etage komen twee zalen die samen plaats zullen bieden aan ongeveer 400 studenten.

Dit jaar stegen de vooraanmeldingen al snel uit boven de trend van vorig jaar, hierdoor werden capaciteitsproblemen verwacht op de campus. De grote aanwas aan studenten zou niet te accommoderen zijn zonder kwaliteitsverlies in het onderwijs. Al voor de zomervakantie zijn deze capaciteitsproblemen besproken in de Overlegvergadering met het College van Bestuur. Er werd gezocht naar een grote hoorcollegezaal, grote vlakke zaal voor tentamens en werkcolleges en computerzaal. Een werkgroep bestaande uit O&S, SR en FMVG werd opgezet om een oplossing te zoeken en de druk op de kwaliteit van onze opleidingen deels van de ketel te halen.

Verschillende noodoplossingen kwamen aan de orde. Onder andere colleges in Bioscoop Pathé en tentamens in tenten, werden besproken. ORAS is tevreden met de keuze voor het voormalig legermuseum, waar nu met man en macht aan wordt gewerkt. Hoewel in het pand 400 man gehuisvest gaat worden, zullen er geen extra studieplekken worden gecreëerd. Dit vind ORAS een gemiste kans, zeker als je ziet dat de UB nog altijd overvol is.

Vanaf 1 september zal het voormalig legermuseum gebruikt gaan worden. Voornamelijk 2e en 3e – jaars vakken zullen hier worden geroosterd. De TU Delft maakt in ieder geval tot het eind van dit collegejaar gebruik van het 17e eeuwse pand. Mocht het tijdens dit collegejaar nog niet worden verkocht, dan is de kans op verlenging van het contract met 1 jaar groot.

Om ook de toekomstige groei in studentenaantallen op te vangen, wordt er op de achtergrond gewerkt aan een nieuw gebouw op de campus met onderwijszalen. Als alles gaat naar verwachting zal dit gebouw worden opgeleverd in 2017.

Zie ook “Studenten TU krijgen college in Legermuseum” – Bron: AD Haagse Courant

Legermuseum_Panorama

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door