fbpx

Mogelijkheid tot BSa in 2e en 3e jaar

IMAG0767Onderwijsminister Bussemaker wil universiteiten laten experimenteren met een bindend studieadvies (BSa) in het tweede en derde studiejaar. Universiteiten mogen zelf bedenken hoe het BSa er uit gaat zien. Ze mogen ook experimenteren met het eerder wegsturen van eerstejaars. Nu mag dat pas aan het einde van het jaar.

Vanuit haar visie is ORAS tegen wegsturende maatregelen op de TU Delft en dus is ORAS ook tegen een BSa in het tweede of derde jaar. Het beperkt de vrijheid van studenten en draagt niet bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Als je als student weet dat je van een opleiding verwijderd kunt worden, zul je minder ondernemen naast je studie en dat heeft gevolgen voor de Delftse studentencultuur. Daarnaast wordt de nadruk met deze maatregel niet op goed studeren, maar op snel studeren gelegd; het stimuleert de ‘zesjescultuur’.

Bovendien gaat het invoeren van een BSa in latere jaren voorbij aan het oorspronkelijke doel van het BSa op de TU: het eerder op de juiste plek krijgen van studenten.

Omdat we ook graag willen weten wat studenten vinden van een BSa in het tweede en derde studiejaar staan we deze week met een interactieve poll op verschillende faculteiten. Hier kan jij je mening geven over een BSa in het tweede of derde jaar!

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door