fbpx

Nieuwe stijging collegegeld naar 1.906 euro

20110405_wizardVanaf volgend studiejaar gaat het wettelijk collegegeld omhoog naar 1.906 euro. Dat is 71 euro meer dan nu en voor het eerst hoger dan negentienhonderd euro. Het nieuwe bedrag staat in een regeling van het ministerie van OCW. Er is geen wetswijziging voor nodig.

De afgelopen vijf jaar is het collegegeld steeds gestegen. In 2009 bedroeg het collegegeld nog 1.565 euro. Dit komt doordat het collegegeld gecorrigeerd wordt voor inflatie. Daarnaast is vijf jaar geleden besloten dat er jaarlijks 22 euro bij komt. Dit geld wordt gebruikt om leraren en hbo-docenten naar een hogere salarisschaal te promoveren, zoals is afgesproken door het ministerie OCW en onderwijsinstellingen.

De redactie van de Keuzegids merkte het nieuwe tarief als eerste op. Studeren wordt vier procent duurder, twitterden zij.

Reacties - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Heel leuk enzo dat het collegegeld duurder wordt, maar de beurs wordt per jaar helemaal niet hoger hoor. Fijn enzo dat de inflatie rekening houdt met collegegeld kosten, maar beetje jammer dat ze hier met de beurs voor het gemak doen alsof er geen inflatie is (vind het heel erg zuur voor de mensen die sociaal leenstelsel krijgen. Met beurs kom je per maand als uitwonende al moeilijk rond en dan ga je bijna nooit uit). Het is dat ik er een bijbaan bij heb…

Gesponsord door