fbpx

Komend collegejaar nog een keer 7e semesterherkansingen

overlegvergaderingDe afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het voort laten bestaan van de 7e semesterherkansingen. Naar aanleiding van de OV van 17 april heeft de VPEO vandaag een besluit genomen en we hebben heel goed nieuws: de 7e semesterherkansingen zullen komend collegejaar (dat is dus in september/oktober 2014) nog één keer plaatsvinden!

Dit collegejaar zijn deze extra herkansingen voor het eerst aangeboden, op initiatief van de Studentenraad 2012-2013. De reden daarvoor is dat de SR vindt dat je niet langer dan een jaar mag uitlopen door de Harde Knip; wanneer je in het derde kwartaal van je derde jaar een vak niet hebt gehaald en de herkansing in het vierde kwartaal ook niet, moet je een jaar wachten voordat je met je master kunt beginnen omdat je al je bachelorvakken afgerond moet hebben. Wanneer je zo’n derde kwartaalsvak nog eens in oktober kunt herkansen, wordt die uitloop beperkt tot een half jaar. 

De faculteiten waren echter niet zo blij met de herkansingen; als het aan hun had gelegen was dat ook voor het laatst geweest. Hoewel de Studentenraad snapt dat de 7e semesterherkansingen in de hoedanigheid van afgelopen jaar een hele hoop haken en ogen bevatten en daarom niet ideaal zijn, waren wij wel van mening dat het rijkelijk laat zou zijn geweest om de 7e semesterherkansingen voor komend jaar nú nog af te zeggen. Veel studenten hadden immers al op de extra herkansingsmogelijkheid gerekend en er zou ook geen tijd zou zijn om een andere oplossing te bedenken. Wij hebben daarom in de Overlegvergaderingen met het CvB gepleit om de 7e semesterherkansingen nog één keer aan te bieden en daarna te zoeken naar een structurele oplossing voor de jaren daarna.

Het CvB geeft de Studentenraad gelijk dat het nu te laat zou zijn om de 7e semesterherkansingen nog af te schaffen en heeft daarom toegestemd de extra herkansingen nog één jaar aan te bieden. Wel hebben ze daar een aantal voorwaarden aan gesteld:

  • ● Je mag alleen meedoen met de aanstaande 7e semesterherkansingen wanneer je dan in februari met je master kan beginnen;
  • ● De 7e semesterherkansingen bevatten alleen herkansingen van vakken uit kwartaal 3 en 4;
  • ● Het beleid betreffende de toelating en uitvoering van de 7e semesterherkansingen wordt overgelaten aan de faculteiten zelf;
  • ● Aanstaande 7e semesterherkansingen zullen de laatste zijn. Hierna wordt gezocht naar een structurele oplossing voor het inperken van lange uitloop door de Harde Knip.

Mocht je vragen hebben over de 7e semesterherkansingen, neem dan contact op met Annelot Wartna via 015-2781289 of annelot@oras.nl!

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door