fbpx

ORAS in Scandinavie

aDSCN0855

Afgelopen twee weken heeft de ORAS fractie onderzoek gedaan naar studiesucces en studierendement in Kopenhagen, Trondheim en Tampere. We begonnen op de Nederlandse ambassade  in Kopenhagen om ons te oriënteren en te verdiepen in het Deense onderwijs stelsel. Daarnaast zijn we een dag op de DTU geweest, de technische universiteit van Denemarken


Na Kopenhagen zijn we door gegaan naar Trondheim in Noorwegen. Hier werden we ontzettend vriendelijk ontvangen door de lokale studentenraad en meteen meegenomen voor een kijkje op de op Zweinstein lijkende NTNU. Na een eerste gesprek met de SR hadden we een interessant gesprek met Ingvald Strommen, een decaan van de NTNU faculteit voor Engineering. Hier hebben we veel goede en inspirerende ideeën opgedaan. Een rondleiding door de maritieme faciliteiten was een leuke afwisseling op de gesprekken. Ook hebben we op de NTNU nog gesproken met medewerkers van ForVei, een programma waar een soort studieadviseur+ gesprekken met studenten aan gaat en waar iedereen heel enthousiast over was. en hebben we met medewerkers en studenten gesproken over hun kijk op studiesucces.

Als laatste stad hebben we Tampere in Finland bezocht. Ook hier hadden we via de studentenraad contacten met twee universiteiten, de TUT en TAMK,  gelegd waar we met verschillende medewerkers gesproken hebben. Ook zijn we bij Demola geweest, een soort van Yes! Delft maar dan net anders. Tenslotte hebben we een bezoek gebracht aan Nokia en met een van de vice presidents gesproken over de capaciteiten die hij graag in afgestudeerde ingenieurs ziet. Om dit bezoek in stijl af te ronden kregen we een rondleiding door de test faciliteiten van de Lumia reeks van Nokia. Hier werden letterlijk aan de lopende band mobiele telefoons kapot gemaakt om vervolgens te onderzoeken wat nu exact de fatale klap gaf.

Al met al twee intense weken waarin we veel geleerd en genoten hebben. Het definitieve rapport volgt binnenkort en zal ook op de site te vinden zijn.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door