fbpx

ORAS onderzoekt in Scandinavie

research-icon1 De komende 2 weken is de ORAS fractie in het koude Denemarken, Noorwegen en Finland. Hier zullen wij verscheidene technische universiteiten aandoen om onderzoek te doen naar studiesucces en studierendement.

Waarom dit onderzoek? Op de TU Delft is de afgelopen tijd een hoop te doen geweest om studiesucces en studierendement. Men wil graag de uitval beperken en de instroom verbeteren. Bovendien moet het studierendement omhoog. De vraag is hoe je dit allemaal zou moeten doen en wat wenselijk is en wat niet.

Om een succes te maken van studiesucces zet de TU Delft hoog in met een breed arsenaal aan onderwijs maatregelen. Studeren wordt uitdagender, maar minder vrijblijvend. ORAS wil weten hoe andere universiteiten  hiermee omgaan, wat men in bovenstaande landen voor aanpak heeft en hoe de overheid universiteiten en studenten beïnvloed. Hebben zij hier al een sociaal leenstelsel of is het allemaal heel erg vrijblijvend? ORAS zoekt het uit en zal na afloop van de reis een rapport met aanbevelingen publiceren!

Mocht je ons willen bereiken dan kan dat uitsluitend per email. Echter zullen we niet altijd in de gelegenheid zijn om te antwoorden…

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door