fbpx

OV-studentenkaart lijkt gered

stopzetten OV-reisrechtDonderdagochtend verscheen in de Telegraaf dat de ov-studentenkaart in zijn huidige vorm blijft bestaan. Wanneer dit de uiteindelijke uitkomst is, is ORAS daar blij mee. Wij vinden het huidige reisrecht voor studenten essentieel voor het Nederlandse hoger onderwijs.

Het al dan niet afschaffen van de ov-studentenkaart maakt deel uit van een drieluik, samen met een leenstelsel in de bachelorfase en een leenstelsel in de masterfase. Met alleen het behouden van de ov-studentenkaart is de toegankelijkheid van het hoger onderwijs nog niet gewaarborgd. De minister zal voor de zomervakantie met een voorstel komen waarin de voorgaande drie zaken worden meegenomen. ORAS houdt ontwikkelingen op gebied van dit drieluik nauwlettend in de gaten.

Een van de voorwaarden die in het artikel van de Telegraaf worden genoemd zou zijn dat er een akkoord komt over het bovengenoemde leenstelsel en studenten hun studie zo zelf betalen. In het dossier stufi vind je de huidige stand van zaken en de ORAS visie op het leenstelsel.

 

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door