fbpx

OV-studentenkaart met 2 jaar ingekort

Ov chipkaart voor studenten 2 jaar korterDe Tweede Kamer heeft besloten dat de OV-kaart voor studenten vanaf september met twee jaar ingekort wordt. Deze bezuiniging levert 10 miljoen op in 2013. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zijn teleurgesteld over de inkorting van het reisrecht. “Deze bezuiniging is te snel doorgevoerd, studenten hebben nu hun studiekeuzes voor het komend jaar al gemaakt,” zegt Pascal ten Have, voorzitter van de LSVb.

“Voor studenten betekent dit dat ze aan het eind van hun studie in de knel komen”, aldus Sebastiaan Hameleers, voorzitter van het ISO, “juist terwijl veel studenten in die periode stages of vakken gaan volgen in andere steden.” De inkorting van de OV-kaart gaat in september al in. Alleen studenten die nu al een geldige OV-kaart hebben kunnen deze tot en met december blijven gebruiken.

In de komende weken zal het wetsvoorstel behandeld worden door de Eerste Kamer. Naar verwachting zal de inkorting nog voor het zomerreces worden aangenomen.

Huidige situatie

Op dit moment hebben de Delftse studenten 8 jaar recht op hun studentenreis product. Dit zal dus dan worden ingekort tot 6 studiejaren.

Reacties - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Misschien kunnen de LSVB/ISO hier ook een rechtszaak tegen aanspannen, zoals tegen de langstudeerboete?

Gesponsord door