fbpx

Meer duidelijkheid over nieuw ‘Learning Centre’

Bron: Ector Hoogstad Architecten
Bron: Ector Hoogstad Architecten

Met het groeiend aantal studenten en meer studenten die op de TU studeren, is ORAS blij met de komst van het nieuwe Learning Centre die de naam PULSE (Practice Unite Learn Share Explore) heeft gekregen. Het CvB heeft ingestemd met de voorlopige plannen voor de bouw. Zo’n 4500 vierkante meter wordt bijgebouwd voor onderwijs, zelfstudie en horeca.

In dit nieuwe gebouw zal actief onderwijs centraal staan. Er zullen om die reden ook geen klassieke hoorcollegezalen gebouwd worden, maar juist meer vlakke zalen waarin geëxperimenteerd kan worden met nieuwe onderwijsvormen. Denk aan interactieve colleges waarin je continu feedback geeft aan de docent en meer onderwijs in groepsvorm. Ook komen er 200 horecaplekken die, net als in de aula, ook gebruikt kunnen worden om te studeren.

Het is een flexibel gebouw waarin de onderwijszalen tijdens de tentamens ingezet kunnen worden als studieplekken. Het gebouw komt te staan tussen de faculteit 3mE en IO, In het verlengde van de UB en aula.

Rond kwartaal 1 of 2 van het jaar 2017 wordt PULSE opgeleverd. Heb jij nog goede ideeën over dit gebouw? Mail dan naar suzanne@oras.nl.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door