fbpx

Selectie in de Master? De resultaten!

ORAS wat vind jij van selectie in de Master?Vanaf volgend jaar is het wettelijk toegestaan om te selecteren in de master. Met andere woorden: het zou zo kunnen zijn dat je na het behalen van je bachelor aan aanvullende eisen moet voldoen, voordat je een master in mag stromen. De TU Delft heeft aangegeven hier voor komend jaar nog niets mee te doen. Omdat ORAS proactief te werk gaat, hebben we tijdens de ORAS komt naar je TU week alvast om jouw mening gevraagd. We vroegen je: “Wat vind jij van selectie in de master?” En gaven je daarbij alleen de keuze tussen goed en slecht. Van de 198 stemmers koos 74% voor slecht en 26% voor goed.

Omdat niet iedere student direct een beeld had van de uitwerking die een dergelijke maatregel zou kunnen hebben, hadden we bij voorbaat al een aantal argumenten opgeschreven, waardoor het wellicht makkelijker zou zijn affiniteit met een van de twee kanten te vinden.

Daarnaast gaven we de mogelijkheid om een eigen argument in te voeren. In totaal hebben 45 studenten een extra agrument ingevuld, dat waren onder andere voorwaarden: “ja een goed idee, mits de master te druk is”, “lijkt me prima, mits er gezocht wordt naar goede ingangseisen”. Als antwoord op wat dan goede ingangseisen zouden zijn, kwam vaak het woord motivatie naar voren. Je zou in zo’n geval beter weten waar je aan begint en je er ook beter voor in willen zetten.

Het belangrijkste en meest genoemde argument tegen was dat je in je bachelor al hebt bewezen een master aan te kunnen. Andere redenen waarom werd aangegeven dat het geen goed idee zou zijn, zijn onder andere dat je momenteel geen baansperspectief hebt na het afronden van een bachelor. Ook werd er aangehaald dat selectie al snel op cijfers zou gebeuren en dat “de ene 8 de andere 8 niet is”.  “Puur de cijfers van je Bachelor maken je geen ‘betere student’. Niet alleen je studie bepaalt de kwaliteit van jou als student.” Daarnaast waren er studenten die aangaven dat de toelating tot je master momenteel het doel is van je bachelor. Anderen gaven aan dat hierdoor “de toename van stress en druk in NL” alleen nog maar meer toe zou nemen.

Er was niet veel verschil tussen de verschillende faculteiten. Het schommelde tussen de 62% (TNW) en 100% (CiTG) tegen. CiTG was daarmee ook wel een uitzondering en werd gevolgd door 3ME met 80% tegen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door