fbpx

Studentenraad presenteert aandachtspunten voor LDE

Tijdens de Overlegvergadering van maandag 5 december heeft ORAS met de Studentenraad van de TU Delft het document “Aandachtspunten LDE” gepresenteerd aan het CvB. ORAS wil met dit document anticiperen op mogelijke uitwerkingen van de samenwerkingsplannen van de TU Delft met de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE).  De aandachtspunten zijn in samenwerking met de Studentenraden van Delft, Leiden en Rotterdam opgesteld en beschrijven algemene kansen en gevaren die door de ogen van de student van groot belang zijn.

Belangrijk om te weten is dat deze kansen en gevaren niet van toepassing zijn op een concrete samenwerkingsvorm. De vorm die de samenwerking zou moeten krijgen, is namelijk nog onbekend en het CvB wil daar daarom nog niet over in discussie.

De Aandachtspunten LDE zijn geschreven op basis van input van studenten. ORAS vindt het belangrijk dat studenten hun mening kunnen geven en dat daar wat mee gedaan wordt. Zo hebben wij in oktober een brainstorm georganiseerd met leden van 22 studentorganisaties (bijna alle studie- en studentenverenigingen en ook dreamteams). Een zeer groot deel van de aandachtspunten die toen zijn geformuleerd zijn terug te vinden in de tekst. Omdat de kansen en gevaren los staan van enige vorm, kunnen we de discussie al wel openen. ORAS stelt dat de planmakers daarom de aandachtspunten nu al moeten kunnen nemen in de planvorming, ondanks dat er nog geen concreet plan op tafel ligt.

Gedurende de rest van het proces neemt ORAS een constructieve houding in en blijven we actief met de plannen meedenken. We zullen echter ook kritisch blijven en we willen benadrukken dat er voor elke vorm van samenwerking nog geen enkel licht op groen staat.

Tot slot zullen we jullie blijven informeren over de stand van zaken. Lees bijvoorbeeld het Dossier LDE eens door of download de Factsheet LDE voor een kort overzicht van de huidige stand van de plannen. Ook blijft ORAS jullie vragen om input. Heb jij vragen, opmerkingen of ideeën, mail dan naar LDE [at] oras.nl!

Downloads:

Reacties - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door