fbpx

Enquete studieadviseurs

DocentkwaliteitORAS maakt zich hard voor studieadviseurs van hoge kwaliteit en vindt het belangrijk jouw wensen hierin mee te nemen. Door het veranderde studieklimaat en de verhoogde druk op studenten, is goede studiebegeleiding extra noodzakelijk. Als student kun je vaak binnen een paar minuten aangeven wat je niet goed vindt aan bepaalde studieadviseurs en waarom, maar ook wat je als student juist wel van een studieadviseurs verwacht.

Vul deze enquête daarom hier in zodat wij ons verder kunnen inzetten om de kwaliteit van studieadviseurs te verbeteren!

Hoe we dat doen?

ORAS is actief betrokken bij de studiebegeleiding op de TU. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op de verschillende faculteiten hebben we intensief contact met studieverenigingen en vinden we het ook belangrijk om te horen wat jij van jouw studieadviseurs vindt. Daarom doen we onder andere deze enquête. Daarnaast praat ORAS mee op hoog niveau: we zitten in de werkgroep studiebegeleiding van de TU en komen hierin samen met onder andere beleidsmedewerkers van onderwijs en studentenzaken en studieadviseurs.

2 jaar geleden heeft ORAS een inventarisatie gemaakt van de studiebegeleiding op alle faculteiten en vorig jaar heeft zij hierover samen met de Studentenraad een rapport uitgebracht met een aantal aanbevelingen. Naar aanleiding hiervan wordt er gekeken, samen met de Studentenraad, hoe de kwaliteit van de studiebegeleiding verhoogd kan worden. Vorig jaar zijn er, met het oog op de BSa-verhoging naar 45 punten en de verhoogde studiedruk, bijvoorbeeld extra middelen beschikbaar gesteld voor studiebegeleiding. Voor komend jaar is het belangrijk, met het oog op de nieuwe curricula, om te kijken hoe goede studiebegeleiding bij kan dragen aan het welzijn van studenten en een hoger studiesucces.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door