fbpx

Studiebijsluiter ook naar TU Delft

Afgelopen zaterdag werd de studiebijsluiter gelanceerd. Dit document moet duidelijk maken hoe tevreden studenten zijn over hun opleiding, hoe vaak ze werk vinden na de studie en hoeveel lesuren de opleiding geeft. Zijlstra hoopt dat de studiebijsluiter het makkelijker zal maken om studies met elkaar te vergelijken.

Zijlstra gaf al aan dat hij wil dat alle universiteiten mee gaan doen aan dit initiatief. Nu heeft de TU besloten ook mee te doen aan een pilot voor dit initiatief. “De TU zal meedoen aan een pilot van Studiekeuze123 om een studiebijsluiter op te stellen met geformaliseerde gegevens,” zo staat geschreven in de notulen van een vergadering van het College van Bestuur.

Het doel is dat elke opleiding in 2014 de bijsluiter heeft. ,,Iedereen moet uiterlijk in 2014 meedoen. Zo niet, dan komen er regels voor”, aldus Zijlstra. ORAS is erg blij met de komst van deze objectieve vorm van voorlichting voor studenten. Voor de aankomend studenten is het soms lastig om door de glossy folder heen te kijken, dit is dan een extra mogelijkheid om feitelijk te zien wat een studie inhoud en wat bijvoorbeeld je baankans later is.

De studiebijsluiter is een initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg en andere jongerenorganisaties (CNV Jongeren, LAKS, LSVb en JOB) en Studiekeuze123. Het initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van OC&W.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door