fbpx

Zuid-korea – 10 Februari

Na een heerlijke nacht slapen in een gigantisch bed (voor de o-zo lange Nederlanders) en een noodle ontbijtje vertrekken we per shuttle bus richting Seoul National University. Daar worden we ontvangen door een aardige dame van International Affairs. Ze neemt ons mee naar de keuken waar we “informeel” een kopje koffie of thee mogen maken. Nu ze ons zo informeel in het keukentje heeft gesproken is ze niet meer nerveus voor de presentatie die ze ons gaat geven. We krijgen een flitsend filmpje te zien waarin wordt verteld hoe goed de universtiteit is. Ook vertelt ze ons over de wens van een samenwerkingsverband met TU Delft. Trots vertelt ze ook over de bibliotheek die ontworpen is door Rem Koolhaas. Buiten de zaal wacht een groep studentes op ons. Zij zijn buddy’s en begeleiden internationale studenten tijdens hun verblijf op SNU. Zo helpen ze de buitenlandse studenten met practische zaken en organiseren ze verschillende activiteiten. Wat verlegen geven ze een presentatie en vervolgens willen ze met ons op de foto waarin de peace vingers en het zeggen van ‘Kimchi’ (ipv cheese) niet mogen ontbreken. Om 12.30 vertrekken we richting een campusrestaurant waar we genieten van een heerlijke ‘hot bowl’-lunch met de studentes.

Na de lunch worden we ontvangen door een dame van International Affairs van de faculteit Engineering. In het gebouw van Chemical Engineering krijgen we een toespraak van de decaan van International Affairs van Engineering. Vervolgens krijgen we een rondleiding in het gebouw van Mechanical Engineering. Ze laten ons de geluid isolerende ruimte zien waarin het geluid van motoren wordt testen. Dan gaan we verder naar de College Electrical Engineering, het hoogste gebouw van de campus. Daar krijgen we te zien hoe studenten bezig zijn met een project om op een eenvoudige manier een panoramafoto te maken met je smartphone. Opvallend is dat enkel de ruimtes gevuld met mensen verwarmd zijn, en wel tot sauna temperaturen. De campus en de gebouwen zijn enorm dus het zou zonde zijn om de vele lege ruimtes te verwarmen.

We ontmoeten de excellente studenten van STEM. Deze studenten zijn geselecteerd door SNU vanwege hun excellente gedrag en hun bijzondere bijdrage aan bepaalde projecten. Deze groep van 15 studenten heeft ons onderzoeksverslag tot in de detail bestudeerd en met behulp van een Powerpoint-presentatie proberen ze antwoord te geven op onze onderzoeksvragen. Ze zijn zeer behulpzaam, enthousiast en vriendelijk. Na de presentatie praten we over het Koreaanse onderwijs. Vervolgens ontmoeten we Eldor, de president van de internationale studentenorganisatie (het DISS van SNU). Samen met de studenten van STEM, Eldor en een vriend eten we een hap in een restaurant op de campus.

Wij hebben een enorm interessante en intensive dag gehad waarin een aantal vooroordelen uit de wereld zijn verdwenen. Zo doen Koreaanse studenten wel aan extra-curriculaire activiteiten en ook hier worden deze activiteiten gewaardeerd en is het belangrijk voor je toekomstige carriere.

Na het eten vertrekken we met Eldor naar onze auto’s en we vertrekken naar ons nieuwe guest house die moeilijk te vinden is. Kimchi Guest House is nieuw en nog niet klaar voor gasten dus we krijgen een kamer in een ander hostel, Hong Guest House. Daar drinken we wat met Eldor en zijn vriend en praten we over het studentenleven hier als buitenlandse student.

Nu kunnen we heerlijk dromen over een leuke en leerzame dag waarin we voor het eerst kennis hebben gemaakt met een Koreaanse Universiteit en haar enthousiaste medewerkers en studenten.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door