fbpx

Zuid-korea – 11 Februari

In verschillende dorms van Hong Guest House gingen wekkers af en liepen ORASers in handdoekjes van en naar de douches. Even later stonden we klaar voor Yonsei University, toen bleek dat door een misverstand ons programma niet doorging! We besloten om toch naar Yonsei te gaan en terplekke een campus tour of interviews te regelen. Ons voedzame ontbijt bestond uit instant noodles, bleke Danish Buns en Minute Maid sinaasappelsap. Per ongeluk veroorzaakte we grote stress bij de winkeldame, de bekers waar we het sap in hadden gedaan bleken bedoeld te zijn voor soep…

In drie taxi’s op weg naar Yonsei university: “The first and best!”. Al snel reden we het universiteitsterrein op, een Amerikaans-aandoende campus met een hoofdgebouw uit 1895, gesticht door een Engelse missionaris. Bij de Global House vroegen we of we een tour konden krijgen. Een telefoontje later stond Oh-Lim voor onze neus; een derdejaars business studente en onze grote heldin van de dag!

Ze nam ons eerst mee naar het enorme en moderne amphitheater. Elke zitplaats was gesponsored door een alumnus (geen verassing hier in Korea) en Oh-Lim vertelde dat er een jaarlijkse competitie wordt gehouden tussen Yonsei en Korea National University, tweede en derde beste van Korea. Gekleed in blauw en met adelaar mascottes moedigen de studenten hun universiteit aan. Studenten zijn ontzettend trots op hun universiteit, best Amerikaans en heel anders dan bij Seoul National University of de TU Delft! Langs het oude hoofdgebouw een groepsfoto later liepen we een van de twee grote bibliotheken binnen. Een ICT-walhalla, grotendeels betaald door Samsung. De ‘no paper policy’ was te zien; enorme touch-flatscreens voor allerlei zaken, met als hoogtepunt een digitale global newspaper library, waar we binnen drie klikken het NRC van die dag konden lezen! Ook het afschrijven van werkplekken in blokken van 4 uur met een pasje leek ons handig – zo wordt voorkomen dat studenten een plek bezetten en niet gebruiken!

Oh-Lim nam ons vervolgens mee naar het nabij gelegen studenten winkeldistrict. Door smalle winkelstraatjes vol Koreaanse prullaria en popperige kleding liepen we langs de Ewha Womens’ University, waar meisjes (en de ORAS mannen) op de foto gingen volgens het bijgeloof dat je zo later met een goede partner trouwt.

Eenmaal terug in Kimchi Guest House aten we simpel en probeerden we Koreaans bier en de lokale Soju drank. Ook het nachtleven van Seoul hebben we meegemaakt, Oh-Lim en twee vriendinnetjes namen ons mee naar een van hun favoriete clubs in het populaire uitgaansdistrict.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door