fbpx

Zuid-korea – 9 februari

Eindelijk, na wat geklungel is onze weblog in de lucht! Op deze weblog kun je lezen wat we allemaal meemaken in Zuid-Korea, waar we onderzoek doen naar het gebuik van ICT in het onderwijs en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de universiteiten.

Na een lange vliegreis via Abu Dhabi, met prachtig uitzicht over de Himalaya en charmante stewardessen en stewards, kwamen we aan op een verlaten luchthaven. Daar werden we opgewacht door een meneer met een busje, die ons naar ons uiterst gezellige hotel bracht.

De volgende dag hebben Martijn, Rik, Katrien en Collin de huurauto’s opgehaald. Vooral Collin was dolgelukkig met zijn witte bak van het merk Samsung, want ja, alles in Korea is van Samsung. Met de auto’s konden we meteen vertrekken naar Seoul voor onze eerste afspraak: bij het Neso. Het Neso is een kantoor van het Nuffic, waar Koreaanse studenten hulp kunnen krijgen wanneer zij in Nederland willen komen studeren. Daar werden we hartelijk ontvangen met een echte Koreaanse lunch waarna we een introductie kregen van Korea en het Koreaanse hoger onderwijs. Erg handig voor ons onderzoek! Verder hebben we die middag een bezoek gebracht aan het oude koninklijk paleis en hebben we genoten van traditionele Koreaanse soep, met een hele kip er in. Die viel helaas niet echt in de smaak, dus als vegatarier had ik geluk met het alternatief, een grote bak witte rijst met niks!

Na het eten waren we allemaal goed uitgeput, dus tijd om het tweede hotel op te zoeken. Dit was Hoam Foreign Guesthouse, bij Seoul National University. Met op de achtergrond de klanken van K-pop (zegmaar Koreaanse Backstreet Boys en Pussycat Dolls) vielen we in slaap.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door