fbpx

Studiereis

Elk jaar gaat ORAS op studiereis. ORAS gaat op studiereis, dit betekend dat alleen de fractie mee gaat. De studiereis wordt door twee fractieleden georganiseerd. Samen met de gehele fractie kies je elk jaar een onderwerp wat op dat moment speelt en wat je graag op andere universiteiten in het buitenland wilt onderzoeken. Dit jaar hebben wij gekozen voor de motivatie van de student. Hier hebben wij voor gekozen naar aanleiding van de Harde Knip en het Bindend Studieadvies. De richting van het onderzoek zal met name gaan over de inrichting van het onderwijs waardoor studenten gemotiveerd worden en niet zo zeer over de regels.

Inmiddels zijn wij van 15 januari tot en met 1 februari 2010 op studiereis geweest. Dit jaar hadden wij ervoor gekozen om naar Canada te gaan. Dit onderwerp kun je uiteraard op veel verschillende universiteiten onderzoeken, ook in verschillende landen. Wij hebben voor Canada gekozen vanwege de Westerse cultuur en op basis van de Times ranking(THES) van de universiteiten. De universiteiten die we bezochten waren: University of Toronto, McGill University, McMaster University en University of Ontario Institute of Technology. Als uitzondering zijn we ook nog naar York University geweest. Deze laatste universiteit stond in eerste instantie niet op het programma. Via Leon Huijbers van MultiMediaServices(collegerama) kwamen wij hier terecht omdat zij al veel verder zijn in de interactieve toepassing van ICT in het onderwijs.

De uitkomsten van onze studiereis zijn uitgewerkt tot een verslag dat gepresenteerd is aan het College van Bestuur en de hele TU over is gegaan.

Vanuit Canada en vanuit de TU hebben we positieve reacties ontvangen op onze reis en ons verslag.

Mocht je geinteresseerd zijn in het verslag dan kunnen we het digitaal opsturen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door