fbpx

Techniek student relatief veel tijd kwijt voor 1 ECTS

zxllner_29606940.original.large-4-3-800-137-0-2053-1437Bij veel opleidingen zijn studenten gemiddeld minder dan 28 uur aan het studeren voor één studiepunt, aldus onderzoeksbureau ResearchNed. Voor de jaarlijkse studentenmonitor onderzochten zij hoeveel tijd studenten gemiddeld besteden aan hun vakken. Van de totaal 20.000 WO-studenten die de vragenlijst beantwoordden, gaf 52 procent van de studenten aan minder tijd nodig te hebben dan ervoor staat. Voor technische studies geldt dit echter minder, slechts 40 procent van de technische studenten is minder dan 28 uur per studiepunt kwijt. 25 procent geeft daarentegen aan zelfs meer tijd kwijt te zijn per ECTS.

© HOP. Bron: Studentenmonitor, ResearchNed

In het gehele WO gaf 18 procent juist aan harder te moeten studeren. In het HBO geeft zelfs 57 procent aan minder dan 28 uur nodig te hebben om een studiepunt te behalen. Door 16 procent wordt gezegd harder te moeten werken.

Vooral in de sectoren recht, gedrag & maatschappij, economie en onderwijs geven studenten aan minder tijd kwijt te zijn. Dit geldt voor zo’n 60 procent van de studenten. In de sectoren landbouw en gezonheidszorg moeten studenten, net als in de technieksector, het hardst hun best doen.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door