fbpx

Techniekpact 2020 definitief

TechniekpactORAS is blij met het vandaag gesloten Techniekpact 2020. In het Techniekpact zijn afspraken vastgelegd tussen het bedrijfsleven, de overheid en de onderwijsinstellingen om het lopende tekort aan technici terug te dringen. ORAS heeft samen met de VSSD via het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) meegedacht over de invulling van het Techniekpact. ORAS is dan ook blij dat het vandaag ondertekend is: het is een stap in de goede richting.  “Het begin is er, nu moet er doorgepakt worden,” stelt ook ISO-voorzitter Thijs van Reekum.

De 22 afspraken van het Techniekpact 2020 laten een langjarige aanpak zien om te bereiken dat in de toekomst méér jongeren kiezen voor techniek, leren in de techniek en dat méér werknemers gaan en blijven werken in de technieksector.

Een van de afspraken uit het techniekpact is dat het kabinet gaat verkennen hoe meerjarige masters gecompenseerd kunnen worden bij de mogelijke komst van een leenstelsel. Dit is een goed bericht voor (aankomend) techniekstudenten waar we als ORAS erg blij mee zijn: het voorkomt dat Delftse studenten onevenredig hard getroffen worden door het afschaffen van de basisbeurs.

Wil je meer lezen over het Techniekpact 2020? Bekijk dan de site van de overheid of lees een interessant artikel op de site van de NOS.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door