fbpx

Tijdelijk studentenreisproduct bij verloren of kapotte OV-kaart

OV ChipkaartVanaf 1 januari 2014 kunnen studenten met een geldig studentenreisproduct die niet kunnen reizen omdat hun OV-chipkaart verloren, gestolen of defect is, gebruik maken van het zogeheten tijdelijk studentenreisproduct. Daarmee kan je binnen een uur verder reizen. Het enige dat je nodig hebt is een andere (anonieme of persoonlijke) OV-chipkaart. Voor 1 januari was dit nog niet mogelijk voor het studentenreisproduct.

Een tijdelijk studentenreisproduct vraag je als volgt aan: Zorg ervoor dat je een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart hebt. Lees daarna de voorwaarden door. Vervolgens kun je via de website van het studentenreisproduct een aanvraag voor het tijdelijk studentenreisproduct indienen.

Dagelijks vragen ongeveer 400 tot 500 studenten een vervangende OV-chipkaarten aan. Studenten betalen zelf de reiskosten tijdens de eerste negen werkdagen waarin ze wachten op een vervangende kaart, behalve als de kaart buiten hun schuld om defect is geraakt. Met het tijdelijk studentenreisproduct besparen ze deze kosten en kunnen ze bovendien binnen een uur verder reizen, zodat ze nauwelijks hinder hoeven te ondervinden van de problemen met hun OV-chipkaart. Veelgestelde vragen over de OV chipkaart kan je hier vinden.

Bron: Het ISO

Reacties - 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door