fbpx

TU Delft deelt in winst competitie technologisch instituut Amsterdam

TU DelftVoor het nieuw op te richten technologisch instituut heeft de gemeente Amsterdam gekozen voor het voorstel van de TU Delft, Wageningen UR en MIT. De gemeente Amsterdam had voor het instituut een competitie opgesteld. Collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg is blij: “De TU Delft en haar partners hebben enorm veel kennis over leefbaarheid en duurzaamheid van metropolen. Amsterdam is een prachtige stad, veelzijdig en vooruitstrevend, en daarmee de perfecte proeftuin.”

Het idee achter het voorstel is dat de stad Amsterdam als experimenteerruimte gebruikt gaat worden. Dit wil men doen door gegevens te verzamelen over de stromen in de stad. Deze stromen zijn onder andere verkeer, energie, voedsel, mensen, afval en klimaat.

Ook juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf is erg positief over het plan: ”Het winnende voorstel voegt echt iets nieuws toe en verbindt de stad met waardevolle toegepaste technologische kennis uit binnen- en buitenland. De betrokken partijen hebben de ambitie en potentie om dit instituut uit te laten groeien tot de wereldtop”

Het plan van de TU kan je hier vinden

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door