fbpx

TU Delft stuurt tweedejaars toch niet weg

tuDe Technische Universiteit Delft gaat geen studenten wegsturen na het tweede jaar. Dit heeft het college van bestuur deze week toegezegd. Zij gaat hierin mee met het advies van de studentenraad.

De TU Delft heeft eind mei een aanvraag ingediend om bij twee van haar opleidingen een bindend studieadvies (BSa) in het tweede jaar in te kunnen voeren. Met dit BSa zou de universiteit ook nog aankomend ingenieurs na hun tweede jaar kunnen wegsturen als zij niet voldoen aan de eis van propedeuse plus 30 studiepunten. Dit treft ook studenten die bewezen hebben de studie wel degelijk aan te kunnen in hun eerste jaar. Deze aanvraag betrof de twee opleidingen die zij samen met de Universiteit Leiden aanbiedt, Life Science & Technology (LST) en Molecular Science & Technology (MST).

De aanvraag voor het BSa in het tweede jaar was nog onder voorbehoud van het advies van de medezeggenschap. Voor de studentenraad is een BSa in het tweede jaar onacceptabel en zij staat hier negatief tegenover. De studentenraad heeft in overleg met het college een aantal alternatieven aangedragen op gebied van studieplanning en -begeleiding en het profileringsfonds. Op basis daarvan heeft het college uiteindelijk besloten de aanvraag terug te trekken.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door