fbpx

TU mag miljoenen Bouwkunde brand houden

13052011109-300x225De 25 miljoen euro die de TU Delft in zes jaar geleden kreeg na de brand bij de faculteit Bouwkunde, hoeven niet volledig terugbetaald te worden.  Het ministerie van Onderwijs heeft de rechtszaak hierover tegen de TU ingetrokken, zo werd vandaag bekend. In een schikking is besloten dat de TU 15 miljoen euro hiervan niet terug hoeft te betalen. Het is nog onduidelijk welke overwegingen ten grondslag lagen aan dit besluit.

Bij een grote brand in 2008 was het pand van de faculteit Bouwkunde onherstelbaar beschadigd, waarna Ronald Plasterk (toenmalig minister van Onderwijs) 25 miljoen euro schonk om een nieuw faculteitsgebouw te realiseren dat een architectonisch icoon zou moeten vormen.

Echter besloot de TU Delft om het voormalige hoofdgebouw te renoveren, een duurzame oplossing waarmee zelfs een Europese prijs werd gewonnen voor behoud van cultureel erfgoed. Het geld hiervoor moest echter worden terugbetaald, omdat de TU Delft zich niet aan de voorwaarden had gehouden. Hiertegen spande de TU Delft een rechtszaak aan die ook werd gewonnen, omdat de voorwaarden te onduidelijk waren bevonden. Het ministerie stapte daarop naar de Raad van State, waar de zaak in september werd behandeld. Tot een uitspraak is het echter nooit gekomen. Vandaag werd dus bekend dat er een schikking is getroffen tussen het ministerie en de universiteit.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door