fbpx

Uitslag ORAS Komt Naar je TU

2015_11_26-Enquete-OKNJT-NL-(print)Er wordt volop geëxperimenteerd met blended learning en steeds vaker gebruik gemaakt van digitale leermiddelen. Maar wat vinden studenten van deze ontwikkeling? Begin deze maand zijn we langs de faculteiten gegaan om jullie je mening te vragen over het huidige onderwijs. Ruim 1700 enquêtes zijn verzameld en inmiddels verwerkt door Ans Delft. Benieuwd naar de uitslagen? Lees dan verder!

Studenten zijn redelijk positief over colleges.  Via open vragen konden studenten ook kwalitatieve input geven. Veel studenten gaven aan dat docenten de bepalende factor zijn. Een goed college is een toevoeging op het boek en je leert er meer dan als je alleen de powerpointslides doorneemt.

Daarnaast is er ook veel ingegaan op de snelheid van colleges. Veel studenten gaven aan dat het tempo in het begin te laag ligt. Als tip schreven enkele studenten op dat de colleges korter moeten zijn, of met meerdere korte pauzes. Driekwartier is namelijk te lang om de aandacht erbij te houden.

De resultaten zijn per faculteit en over de hele TU weergegeven.

[EXPAND Vraag 1: Is de huidige vorm van colleges motiverend?]

Resultaten van de hele TU

Resultaten per faculteit

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 2: Is de huidige vorm van colleges leerzaam?]

Resultaten van de hele TU

Resultaten per faculteit

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 3: Is de huidige vorm van colleges interactief?]

Studenten over de TU geven niet een eenduidig antwoord. Interactie werkt niet altijd met hele grote groepen en ook bij deze vraag gaven studenten aan dat het aan de docent ligt of dit goed werkt of niet.

Resultaten van de hele TU

Resultaten per faculteit

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 4: Is de huidige vorm van colleges uitdagend?]

Resultaten van de hele TU

Resultaten per faculteit

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 5: Colleges zouden beter/interessanter worden als…]

De konden maximaal drie antwoorden gegeven worden. Hoewel de resultaten niet heel uitgesproken zijn vindt een ruime meerderheid (58%) van de studenten dat er meer actuele voorbeelden worden gebruikt. Daarnaast wil 44%  meer interactie met de docent en ongeveer een derde van de studenten dat studiemateriaal voor het college online moet komen (36%) en dat de groepen kleiner moeten zijn (33%).

Resultaten van de hele TU

Vraag 5 TU breed

Resultaten per faculteit

Vraag 5 faculteiten

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 6: Is het een probleem  als boeken zouden verdwijnen?]

66 procent van de studenten vinden het een probleem als boeken zouden verdwijnen, 33 procent van de studenten niet. Bij Technische Informatica vonden de meeste ondervraagden het geen probleem als boeken zouden verdwijnen.

[/EXPAND]

 

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door