fbpx

Uitslagen van de ORAS komt naar je TU

2014_11_25_uitslag_OKNJTEen week geleden zijn we langs de faculteiten gegaan om jullie je mening te vragen over het gebruik van vaste computers. Ruim 1000 enquêtes zijn verzameld en inmiddels verwerkt. Benieuwd naar de uitslagen? Lees dan verder!

[EXPAND Vraag 1: Hoe vaak maak jij gebruik van de vaste computer op de TU?]

Hieronder de resultaten van respectievelijk de hele TU en per faculteit. Wat we hieraan zien is dat meer dan 75% van de studenten wel eens een vaste computer gebruikt op de campus.

Resultaten van de hele TU

 

Resultaten per faculteit

 

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 2: Waarom gebruik je de vaste computer?]

Hieronder zie je hoeveel studenten van de ondervraagden de vaste computer gebruiken en waarom.

Wat opviel was dat bij de het antwoord ‘Anders’ vaak ‘printen’ ingevuld werd. ORAS is bezig met het mogelijk maken om mobiel te kunnen printen. Ook komt er snel een duidelijke handleiding op onze website waar uitgelegd staat hoe je via je laptop kan printen.

Daarnaast werd er bij de optie ‘Anders’ ook ingevuld dat het wifi signaal voor de laptop soms niet goed werkt, of dat laptops te zwaar zijn om elke dag mee te nemen.

Een andere interessante reden was dat sommige studenten een MacBook hebben waarop je niet altijd alle software kunt draaien.

[/EXPAND]

[EXPAND Vraag 3: Stel dat de vaste computers verdwijnen, wat zie jij als goede compensatie?]

Hieronder zie je wat studenten zagen als een goed alternatief voor desktop computers, van de hele TU Delft en per faculteit respectievelijk. We zien dat goedkope laptops niet als oplossing gezien worden. Als reden werd vaak aangegeven dat goedkope laptops niet goed werken. Wel zou een compensatie vanuit de TU Delft gewaardeerd worden.

Bij Virtuele Software werd vaak aangegeven dat het beter moet gaan werken en jullie zien ook graag dat het besturingssysteem Linux daar op werkt.

Resultaten van de hele TU

Resultaten per faculteit

 

[/EXPAND]

 

 

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door