fbpx

Veranderingen jaarplanning 2012-2013

Volgend jaar, collegejaar 2012-2013, zijn er twee belangrijke veranderingen ten opzichte van de afgelopen jaren in de academische jaarkalender. De herkansingen in de zomervakantie van 2013 zullen in de week vóór de OWee gehouden worden en de krokusvakantie wordt verplaatst naar de eerste week van het tweede semester.

Herkansingsweek augustus

De aanleiding tot het verplaatsen van de herkansingsweek zijn het bindend studieadvies (BSa), de harde knip en de langstudeerdersregeling. Het is voor alle studenten wenselijk dat de resultaten voor het begin van het nieuwe collegejaar bekend zijn. De universiteit heeft daarom uitgesproken dat de cijfers uiterlijk aan het eind van week 7, de week van de OWee, in OSIRIS ingevoerd moeten zijn. Zo weet iedere student voor het nieuwe collegejaar waar hij aan toe is.

Dit is precies de week die met een grote meerderheid uit de ORAS-poll naar voren kwam en waar we als Studentenraad dan ook achteraan zijn gegaan.

Krokusvakantie

De week van de krokusvakantie wordt verplaatst naar de eerste week van het tweede semester. De reden hiervoor is de druk op internationale studenten die binnen 12 uur na het laatste tentamen hun kamer uitmoeten en de inkomende internationale studenten die pas op de maandag van het tweede semester hun kamer in kunnen. Deze verschuiving past binnen de afspraken die binnen het 3TU samenwerkingsverband gemaakt zijn

Overige vrije dagen

De maandag voor Koninginnedag 2013 en de vrijdag na Hemelvaart 2013 zullen ook TU-brede vrije dagen zijn. Voor de overige vrije dagen kan je hieronder de jaarplanning van collegejaar 2012 -2013 bekijken.

Overzicht

 

Reacties - 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Slecht plan om de krokusvakantiet e vervroegen. Veel te kort na twee weken kerstvakantie. De voorjaarsvakantie moet gelijk blijven lopen met de gewone school voorjaarsvakantie.gewoon

  2. Ja dat vind ik ook, vorig jaar was de vakantie 3 weken later dan dat hij nu is. Ik vind het raar dat ze de enige twee vakanties die we hebben in zon korte tijd achter elkaar doen. En het loopt helemaal niet meer gelijk met de voorjaarsvakanties in Nederland.

Gesponsord door