fbpx

Verbetering internet UB

Op initiatief van ORAS wordt het internet in de Universiteitsbibliotheek (UB) verder verbeterd. Zo is er de mogelijkheid gekomen om in de glazen zaal te werken met bedraad netwerk en wordt ook de wireless apparatuur uitgebreid om de capaciteit van het wifi uit te breiden. De bedoeling was dat dit alles voor de witte week klaar zou zijn maar dit is niet compleet gelukt. Tot die tijd zal er met mobiele apparatuur gewerkt worden om de capaciteit van de piek momenten op te vangen.

Bedraad netwerk

In de glazen zaal en de projectruimtes is het flexibel netwerk van de TU Delft aangelegd. Dit betekent niet dat er een nieuw netwerk komt, maar dat je gewoon een netwerkkabel in je laptop kan steken en kan verbinden met het internet. Het voordeel van bedraad netwerk is dat het niet weg kan vallen en dat je gebruik maakt van de optimale snelheid.

Dit type netwerk is ook al ingevoerd op TBM en in de “fellowship”. Meer informatie over het flexibele netwerk is hier te vinden. Of klik hier voor de flyer met handleiding hoe je op het netwerk komt.

Bij de servicebalie kan je een internetkabel lenen zodat je niet zelf de kabel constant mee hoeft te nemen.

Draadloos netwerk

Van veel studenten kregen we de klacht dat het draadloze internet niet goed genoeg was in de bibliotheek. Dit is gemeld bij de ICT afdeling van de TU Delft en zij hebben actie ondernomen door een zogenoemde “site survey” uit te voeren en te kijken waar nieuwe netwerkpunten geplaatst moeten worden. Het plaatsen van permanente apparatuur lukte niet meer voor de witte week en zal pas in het nieuwe studiejaar voor elkaar zijn. Tot die tijd zullen de piekmomenten in de tentamenperiode worden opgevangen met mobiele apparatuur.

Feedback

[form internet-survey]

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door