fbpx

Vraag tijdig je TWK aan!

Euro'sDe gemeente Delft heeft een subsidie voor kamerhuurders die geen kwijtschelding van de gemeentelijke heffingen kunnen aanvragen, omdat deze in de huur of servicekosten zijn opgenomen. Voor jou als student kan dit dus betekenen dat je aanspraak kunt maken op de Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders (TWK) 2013. Tot 1 januari 2014 kun je digitaal een aanvraag indienen voor het jaar 2013. Het bedrag dat je terug kan krijgen van de gemeente kan oplopen tot €135,-

De regeling is in 2003 door STIP in het leven geroepen omdat studenten meestal wel een laag inkomen hebben, maar toch geen gebruik konden maken van de reguliere kwijtschelding. Ondanks grote bezuinigingen bij de gemeente is het ook in 2013 weer mogelijk om TWK aan te vragen.

Om voor de regeling in aanmerking te komen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • ● Je woont in 2013 in een onzelfstandige wooneenheid in Delft (een woning waar je met jouw medebewoners bijvoorbeeld keuken, toilet en douche deelt).
  • ● Je hebt een minimuminkomen en een beperkt eigen vermogen.
  • ● Je kunt aantonen dat de gemeentelijke heffingen in jouw huur zijn doorberekend (in huurspecificaties aangegeven).

Bij het aanvragen zal je enkele documenten mee moeten sturen. Let erop dat je dat ook doet, anders wordt de aanvraag niet behandeling genomen. Het aanvragen van de TWK kan op de website van de gemeente Delft, via het digitale gemeenteloket. Voor verdere vragen kun je het nummer 14015 bellen of langsgaan bij het Werkplein Delft (Westlandseweg 40).

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door