fbpx

Wijziging Restitutiebeleid TU

papierwinkel

Onlangs hebben we vragen/klachten ontvangen betreffende een wijziging in het Restitutiebeleid van de TU. Voorheen was het zo dat als je je uitschrijft aan de TU Delft, je recht hebt op een teruggave (restitutie) van 1/12 van het jaarlijkse collegegeld voor elke maand van het studiejaar dat je niet meer staat ingeschreven. De wijziging houdt in dat je géén recht op restitutie als je je uitschrijft per 1 juli of 1 augustus.

Naar aanleiding van het aantal vragen/klachten dat wij hebben ontvangen, hebben wij contact opgenomen met Onderwijs & Studentenzaken.

Afgelopen jaar heeft de Studentenraad ingestemd met de wijziging van het beleid, welke als bijlage is toegevoegd aan het studentenstatuut. Door een miscommunicatie heeft er tegenstrijdige informatie in het studentenstatuut van 1 september dit jaar gestaan. Naar aanleiding van deze onduidelijkheid en het aandringen van de Studentenraad hebben het College van Bestuur en de Directeur Onderwijs en Studentenzaken in gezamenlijkheid besloten een overgangsregeling in werking te stellen. Op de website van de Centrale Studenten Administratie staat het volgende vermeld:i

“ Als je je uitschrijft aan de TU Delft heb je recht op een teruggave (restitutie) van 1/12 van het jaarlijkse collegegeld voor elke maand van het studiejaar dat je niet meer staat ingeschreven. Met ingang van het studiejaar 2016/2017 heb je géén recht op restitutie als je je uitschrijft per 1 juli of 1 augustus. Voor het studiejaar 2015/2016 geldt een overgangsregeling en heb je nog wel recht op restitutie als je je per 1 juli of 1 augustus uitschrijft.”   – csa.tudelft.nl

Binnenkort zal deze overgangsregeling officieel worden opgenomen in het Studentenstatuut, daarnaast zal er een nieuwsbericht verspreid worden.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door