fbpx

Wordt de krokusvakantie verplaatst?

Binnen de organisatie van de TU Delft gaat er het geluid op om de krokusvakantie te verplaatsen naar een ander tijdstip. De grootste beweegreden zou zijn om de academische kalender meer gelijk te krijgen met andere internationale universiteiten.

Huidige situatie

Op dit moment valt de krokusvakantie in de 4e week van de 3e periode, rond eind februari dus. Voor veel studenten wordt deze vakantie gebruikt om de studie bij te werken zodat in de 3e periode de gewenste vakken gehaald worden. Daarnaast is het ook een goed moment voor sommige studenten om bij te komen van de studie, eventueel met een wintersport.

Het alternatief

Het andere plan zou zijn dat de vakantie verplaatst wordt naar de eerste week na de tentamens van de 2e periode. Hiermee zou het de scheiding zijn tussen het eerste en het tweede semester. Dit zou dan dus betekenen dat je 4 weken na de kerstvakantie weer een week vakantie hebt.

Vanuit de organisatie wordt dit ook geopperd omdat er dan een betere aansluiting zou zijn met de internationale universiteiten. Dit zou fijn zijn voor de internationale studenten die in Delft studeren maar het zou ook voordelig kunnen zijn voor de Delftse studenten die in het buitenland studeren. We hebben echter nog niet een helder overzicht voor welke landen het voordelig zou zijn om de vakantie te verplaatsen.

Jouw stem

De ORAS fractie is erg benieuwd wat jij van de plannen vindt en wanneer jij graag de krokusvakantie zou willen hebben. Daarom hebben we op facebook een poll staan waar jij je stem kan laten horen. Mocht je andere argumenten hebben of mee willen praten over deze plannen kan je ook mailen naar info@oras.nl of reageren op de poll.

Reacties - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesponsord door