Commissies

ORAS heeft verschillende commissies waarin studenten zich actief inzetten voor de vereniging ORAS. Gedurende het hele jaar organiseren de commissies activiteiten die open zijn voor geïnteresseerde Delftse studenten. Afgelopen jaar had ORAS twee commissies: de Symposiumcommissie en de Lezingencommissie. Aankomend jaar zijn we van plan een Acquisitiecommissie en een Lustrumcommissie op te zetten.
ORAS commissies bestaan uit enthousiaste studenten uit alle studiejaren van verschillende studie- en studentenverenigingen in Delft. Iedere commissie wordt begeleid door een ORAS bestuurslid en gemiddeld besteden de commissies vijf uur per week aan ORAS. Enthousiasme van commissieleden wordt zo veel mogelijk aangemoedigd: commissieleden zijn naast hun commissiewerk uitgenodigd om mee te doen met meer ORAS activiteiten en worden actief betrokken bij de vereniging.

Zou je graag deel uitmaken van een van de ORAS commissies? Ieder jaar organiseert ORAS een commissie-interesse lunch. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor de datum en locatie van de lunch! Ben je nu al geïnteresseerd in deelname aan een commissie? Stuur dan een mailtje met je motivatie en korte introductie van jezelf naar bestuur@oras.nl!

Symposiumcommissie

Studeren in Delft is supermooi! Met z’n allen delen we een liefde voor techniek. Maar techniek staat niet op zichzelf. Er is een continue wisselwerking tussen de stand van de economie, het politieke debat en ontwikkelingen in de maatschappij. Als ingenieur kun je op al deze fronten veel problemen oplossen, maar er wordt ook veel van ons verwacht. Is er te veel druk om te excelleren? Doen we alleen maar commissies om ons cv op te krikken?
Hoe zit het eigenlijk met persoonlijke vorming tijdens je studententijd? Is zelfontplooiing de enige weg naar succes? En is het het nog wel waard om ons te ontplooien en eventueel studievertraging op te lopen nu de basisbeurs is afgeschaft? En hoe zit het eigenlijk met de rol van bedrijven in de gemaakte prestatieafspraken? Krijgt het bedrijfsleven überhaupt te veel invloed op het onderwijs?

Dit is slechts een greep uit de vragen die de afgelopen drie ORAS Symposia voorbij zijn gekomen. Heb jij zin om een symposium neer te zetten dat deze vragen centraal durft te stellen en honderden studenten trekt? Ga de symposiumcommissie van ORAS doen! Driekwart jaar lang zet je je met een leuke groep mensen in om een gaaf symposium neer te zetten. Afgelopen jaren waren er lezingen, workshops en debatten, maar je kunt natuurlijk ook zelf een gaaf nieuw programma-onderdeel bedenken. Bovendien leer je de vereniging ORAS kennen en kun je aan allerlei activiteiten meedoen zoals borrels, diners en lezingen.

Lezingencommissie

Naast het symposium organiseren we als ORAS meer activiteiten! 2 jaar geleden is daarom de lezingencommissie in het leven geroepen. De commissie organiseert het gehele jaar door verschillende lezingen, over allerlei onderwerpen: in hoeverre beïnvloedt de social media de verkiezingsuitslagen? Hoe ga je van student naar entrepreneur en richt je de vetste startups op? Wat voor rol speelt Bildung in het onderwijs? Dit is een greep uit de onderwerpen die afgelopen jaar aan bod zijn gekomen.

Lijkt het je leuk een jaar lang bezig te zijn met het organiseren van lezingen over onderwerpen die met onderwijs, faciliteiten of ontplooiing te maken hebben? Ga dan de lezingencommissie bij ORAS doen! In deze commissie leer je de basics van het organiseren van evenementen, je leert hoe je je evenement kan promoten onder studenten die ORAS misschien nog niet kennen én je verdiept je in de onderwerpen waar ORAS zich altijd mee bezig houdt. Bovendien leer je als ORAS-lid alle aspecten van onze vereniging kennen!

Acquisitiecommissie

Vorig jaar is de acquisitiecommissie opgericht om ORAS te helpen om geld binnen te halen voor lezingen, het symposium en natuurlijk de campagne. Met drie personen onderhoudt deze commissie het contact met contacten van ORAS en bel je nieuwe bedrijven om deze te overtuigen!

In een jaar acquisitiecommissie doen leer je hoe je bedrijven kan overtuigen en kan je profiteren van alle aspecten van het ORAS-lid zijn!

Gesponsord door