fbpx

Commissies

ORAS heeft verschillende commissies waarin studenten zich actief inzetten voor de vereniging ORAS. Gedurende het hele jaar organiseren de commissies activiteiten die open zijn voor geïnteresseerde Delftse studenten. ORAS heeft drie commissies: de Symposiumcommissie, de Activiteitencommissie en de Aquisitiecommissie. Klik de kopjes hier beneden voor meer informatie!
ORAS commissies bestaan uit enthousiaste studenten uit alle studiejaren van verschillende studie- en studentenverenigingen in Delft. Iedere commissie wordt begeleid door een ORAS bestuurslid en gemiddeld besteden de commissies vijf uur per week aan ORAS. Enthousiasme van commissieleden wordt zo veel mogelijk aangemoedigd: commissieleden zijn naast hun commissiewerk uitgenodigd om mee te doen met meer ORAS activiteiten en worden actief betrokken bij de vereniging.

Zou je graag deel uitmaken van een van de ORAS commissies? Ieder jaar organiseert ORAS een commissie-interesse lunch. Hou onze Facebook pagina in de gaten voor de datum en locatie van de lunch! Ben je nu al geïnteresseerd in deelname aan een commissie? Stuur dan een mailtje met je motivatie en korte introductie van jezelf naar bestuur@oras.nl!

Symposiumcommissie

Studeren in Delft is supermooi! Met z’n allen delen we een liefde voor techniek. Maar techniek staat niet op zichzelf. Er is een continue wisselwerking tussen de stand van de economie, het politieke debat en ontwikkelingen in de maatschappij. Als ingenieur kun je op al deze fronten veel problemen oplossen, maar er wordt ook veel van ons verwacht. Welke vraag stukken staan centraal? en hebben we er een antwoord op? Heb jij zin om een symposium neer te zetten dat studenten prikkelt tot nadenken buiten hun vakgebied? Ga de symposiumcommissie van ORAS doen! Afgelopen jaren waren er lezingen, workshops en debatten, maar je kunt natuurlijk ook zelf een gaaf nieuw programma-onderdeel bedenken. Bovendien leer je de vereniging ORAS kennen en kun je aan allerlei activiteiten meedoen zoals borrels, diners en lezingen.

Activiteitencommissie

Naast het symposium organiseren we als ORAS meer activiteiten! De commissie organiseert het gehele jaar door verschillende lezingen, events en stands over allerlei onderwerpen: in hoeverre beïnvloedt de social media de verkiezingsuitslagen? Hoe ga je van student naar entrepreneur en richt je de vetste startups op? Wat voor rol speelt Bildung in het onderwijs? Dit is een greep uit de onderwerpen die afgelopen jaar aan bod zijn gekomen.

Acquisitiecommissie

Vorig jaar is de acquisitiecommissie opgericht om ORAS te helpen om geld binnen te halen voor lezingen, het symposium en natuurlijk de campagne. Met drie personen onderhoudt deze commissie het contact met contacten van ORAS en bel je nieuwe bedrijven om deze te overtuigen!

In een jaar acquisitiecommissie doen leer je hoe je bedrijven kan overtuigen en kan je profiteren van alle aspecten van het ORAS-lid zijn!

Gesponsord door