fbpx

Symposiumcommissie

Studeren in Delft is supermooi! Met z’n allen delen we een liefde voor techniek. Maar techniek staat niet op zichzelf. Er is een continue wisselwerking tussen de stand van de economie, het politieke debat en ontwikkelingen in de maatschappij. Als ingenieur kun je op al deze fronten veel problemen oplossen, maar er wordt ook veel van ons verwacht. Is er te veel druk om te excelleren? Doen we alleen maar commissies om ons cv op te krikken?
Hoe zit het eigenlijk met persoonlijke vorming tijdens je studententijd? Is zelfontplooiing de enige weg naar succes? En is het het nog wel waard om ons te ontplooien en eventueel studievertraging op te lopen nu de basisbeurs is afgeschaft? En hoe zit het eigenlijk met de rol van bedrijven in de gemaakte prestatieafspraken? Krijgt het bedrijfsleven überhaupt te veel invloed op het onderwijs?

Dit is slechts een greep uit de vragen die de afgelopen ORAS Symposia voorbij zijn gekomen. Ook dit jaar komen interessante kwesties opborrelen. We zijn dagen, dan niet jaren, onze breininhoud aan het vergroten. Maar hoe bewust ben je van je breininhoud? Ben je gewoon je brein? En wat is het limiet van je brein? Hoe makkelijk kan je mensen/breinen voor de gek houden? En hoe kan je daar gebruik van maken met bijvoorbeeld lichaamstaal? De techniek is ook steeds vooruitstrevend, we zijn nu al bezig met het maken van robots met “Kunstmatige intelligentie”-breinen. Gaan deze breinen onze breinen overtreffen? Wie wint deze ‘Battle of Brains’?

Heb jij zin om een symposium neer te zetten dat deze vragen centraal durft te stellen en honderden studenten trekt? Ga de symposiumcommissie van ORAS doen! Driekwart jaar lang zet je je met een leuke groep mensen in om een gaaf symposium neer te zetten. Afgelopen jaren waren er lezingen, workshops en debatten, maar je kunt natuurlijk ook zelf een gaaf nieuw programma-onderdeel bedenken. Bovendien leer je de vereniging ORAS kennen en kun je aan allerlei activiteiten meedoen zoals borrels, diners en lezingen.

 

Symco 2018-2019

v.l.n.r.: Claudia, Sophie, Willem, Emma, Guus

Gesponsord door