fbpx

Word fractie of bestuur!

Solliciteren voor de ORAS fractie?

Lijkt het jou super leuk om je een jaar in te zetten voor de actieve en gemotiveerde student van de TU? Wil jij jezelf een jaar ontwikkelen naast je studie? Denk jij dat je geschikt bent om fulltime ORAS te vertegenwoordigen in de Studentenraad? Kortom: wil je solliciteren voor de ORAS fractie van studiejaar 2020-2021? Mail dan je CV met motivatiebrief voor 15 december 2019 naar sollicitatie@oras.nl

Weet je nog niet zeker of je wil gaan solliciteren? Je kunt ons altijd bereiken via 015-278 33 49 of kom even langs voor extra informatie op het hok!

Het is misschien nog niet helemaal duidelijk waar je je dagelijks mee bezig houdt wanneer je in de ORAS fractie zit. Daarom hieronder een paar voorbeelden wat op een dag voorbij kan komen.

  • Elke maand hebben wij een vergadering met het College van Bestuur. Hierin praten wij met hen over allerlei onderwerpen die zich afspelen op de universiteit. Wij hebben voor een aantal onderwerpen instemmingsrecht (wat betekent dat een plan niet door kan gaan als wij nee zeggen tegen een plan) en adviesrecht (het CvB moet ons advies over het onderwerp overwegen). Daarnaast hebben we initiatiefrecht (wij kunnen zelf onderwerpen aankaarten waar het CvB op moet reageren).
  • We hebben veel contact met studie- en studentenverenigingen om zo input te verzamelen over de TU Delft en de problemen die (bij studenten) spelen.
  • We hebben veel contact met medewerkers van de universiteit. Om sommige plannen te realiseren hoef je niet eerst langs het CvB maar kun je dit direct via medewerkers voor elkaar krijgen. Je merkt dat medewerkers erg graag op de hoogte zijn van de mening van studenten!
  • Vorig jaar hebben we het met de studentenraad voor elkaar gekregen om een extra studentpsycholoog te krijgen. Hierdoor kunnen meer studenten met problemen (denk aan het grote aantal burn-outs onder studenten) geholpen worden.

Daarnaast zijn er heel wat onderwerpen waar wij dagelijks afspraken voor hebben. Voorbeelden hiervan zijn studieplekken, RAS-maanden, X (voormalig sport & cultuur), een interactieve gebruiksomgeving van Collegerama, de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en wat dit jaar een grote verandering met zich mee bracht: de instroom bij informatica.

Solliciteren voor het bestuur van de ORAS vereniging?

Ben je geïnteresseerd in het leiden van een groeiende vereniging met nog veel mogelijkheden tot eigen input? Lijkt het je leuk om parttime bezig te zijn met alle leden van ORAS? Je kunt dan solliciteren voor het bestuur van de vereniging ORAS! Mail dan je CV met motivatiebrief voor januari 2020 naar het huidig bestuur via bestuur@oras.nl. Weet je nog niet zeker of je wil gaan solliciteren? Je kunt ons altijd bereiken via 015-2781289 of kom even langs voor extra informatie op het hok.

Gesponsord door